april 2014 007Een avond georganiseerd door Laverhof voor medewerkers, vrijwilligers, cliënten, familie en dorpsgenoten om mee te denken over de toekomst.
In eerdere bijeenkomsten was er al gesproken met het managementteam, de

ondernemingsraad en de cliëntenraad. Nu is het punt bereikt dat er keuzes gemaakt gaan worden over de koers die er uitgezet gaat worden voor de toekomst. Daarin moeten zeker ook de mensen gehoord worden die er direct mee te maken hebben. Daar was dus deze avond voor bedoeld.
En dat iedereen dit heel belangrijk vindt, was duidelijk te zien aan de grote opkomst van het zeer gevarieerde publiek.

 

Alles verandert en sneller dan ooit…
Peter van Beijlen, bestuurder van zorgorganisatie Laverhof, hield een inleiding over de veranderingen die plaats gaan vinden binnen de zorg.
Er zal een verschuiving plaats gaan vinden van taken naar de gemeenten en de zorgverzekeraars en een beperking van het AWBZ. We zullen meer zelf moeten gaan betalen. Zo zullen de cliënten met een lichte zorgvraag niet meer geplaatst gaan worden in het verzorgingshuis, maar aangewezen zijn op thuiszorg. Het is dus niet meer vanzelfsprekend dat je het laatste stuk van je leven door mag brengen in het bejaardenhuis van het dorp.
Op deze grote en soms ingrijpende veranderingen wil Laverhof graag inspelen. Zo reikt de heer van Beijlen voorbeelden aan die tot de mogelijkheden kunnen gaan behoren. Zoals verhuur van appartementen bij Laverhof met de mogelijkheid van inkoop van zorg. Aanbieden van flexibele servicepakketten op maat, maar ook het aanbieden van onder andere dagactiviteiten, maaltijden,  was-en strijkservice en vervoer.

april 2014 011Discussieronde…
Daarna werden er tien groepen gevormd met ieder een gespreksleider. Er werd uitgewisseld over vele onderwerpen die een ieder bezig hield. Maar er ontstonden ook vele goede ideeën die weer meegenomen gaan worden in de volgende sessies.
Er moet meer bekendheid gaan komen wat Laverhof te bieden heeft. Er gaan nu veel geruchten rond en mensen worden daar onzeker van. Het gaat over hun toekomst, dus is een goede voorlichting van essentieel belang.
In ieder geval is iedereen op deze avond de mogelijkheid geboden om zich te laten informeren over de veranderingen, maar ook om zijn menig daar over te geven of ideeën aan te dragen.

 

april 2014 012Veranderingen brengen onrust en onzekerheid, maar ook beweging naar innovatie….

Tekst en foto's : Ine Zonneveld