20140922-wvdl-Sporten in_de_Zaert_19_2_de_fotoElke maandagochtend en woensdagochtend staan in het totaal vijftig 55 plussers klaar in sporthal de Zaert in Dinther om zich fit te houden onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut van MTC Bernheze.

 

Beweegactiviteiten in de 55+ beweeggroep zijn preventief van aard en mede gericht op bevordering van zelfstandigheid en kwaliteit van leven. De activiteiten zijn bedoeld voor het op peil houden van uw conditie op een voor u haalbaar niveau. De 55+ beweeggroep heeft een gunstig effect op het verloop van de algemene verouderingsprocessen en levert een bijdrage aan mobilisatie van de spieren en gewrichten, coördinatie en conditie.

20140922-wvdl-Sporten in_de_Zaert_32_1ste_fotoInhoud 55+ lessen

De lessen worden zo samengesteld dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. U bent nooit te oud om te bewegen. Wie zo lang mogelijk fit wil blijven, kan het beste zoveel mogelijk in beweging zijn. Uw eigen doelstelling is belangrijk en is al een topprestatie op zich. Het aanbod is vooral gericht op de recreatieve kant van het bewegen.

Tijdens de lessen worden oefeningen gedaan

ter bevordering van:
• Behoud van de beweeglijkheid, coördinatie en conditie;
• Alert zijn: reactie, anticiperen, geheugen;
• Oriëntatie, participatie en samenwerken in ruimte en groepsverband.
Naast oefeningen worden spelactiviteiten aangeboden zoals, badminton, volleybal, korfbal, slagbal etc.

20140922-wvdl-Sporten in_de_Zaert_47_3_deDe groep op maandagochtend 8.30 zoekt nog mensen die samen met hen wil komen sporten. Iedereen is altijd welkom voor een proefles. Daarnaast hebben we op maandag 27 oktober en op maandag 3 november een inlooples, beide om 8.30u.

Wees welkom! (Denk aan sportschoenen voor binnen)
Tijdstip 55+ lessen

Maandagochtend 08.30-09.30 uur en 09.30-10.30 uur

Woensdagochtend 08.30-09.30 uur en 
De lessen worden gegeven in sporthal de Zaert in de H. Stokstraat in Dinther.