120126-jvdb-Heemkunde_04Op de ledenvergadering 26 januari van heemkundekring "De Wojstap" Heeswijk-Dinther en Loosbroek, heeft Margriet Smans na 20 jaar afscheid genomen van het bestuur.
Ze beheerde bijna al die tijd het secretariaat en leverde een grote bijdrage aan diverse activiteiten van de vereniging. Ze werd door de voorzitter uitvoerig bedankt met een grote bos bloemen en kan een verkleinde uitvoering van het Kunstwerkje “de pindullekesboom” tegemoet zien.  Gelukkig blijft Margriet zich inzetten voor de vereniging.

Ook bestuurslid en penningmeester Joop Akkermans had een jubileum te vieren. Joop is 10 jaar lid van het bestuur en kreeg kleiner bosje bloemen aangeboden dat de lachlust van de vergadering tot gevolg had. De heemkundekring is beslist geen “stoffige” vereniging maar is zeer actief en mag zich verheugen in een groeiend aantal leden. Het archief wordt ook digitaal opgeslagen waardoor het voor een groter publiek beschikbaar komt. Het beeldarchief is reeds met bijna 3000 foto’s te bekijken op www.dewojstap.nl
l
Foto's en tekst: Jan van den Bosch