121219-mvh- Abdij 2 LargeBerne Anders organiseerde een Meditatief Avonduur rond het thema ‘Vier de kaars’ in de Abdij van Berne. Een grote groep mensen uit de omgeving vormden een kring om de ‘vierde’ kaars en lieten hun  lichtje branden voor hun omgeving of voor zichzelf. Zelfs  de donkerste tijd eindigt in het licht!

Rust en stilte

 121219-mvh- Abdij 3 LargeIn de donkere dagen voor Kerstmis word je overspoeld door de drukte, het regelen voor het kerstdiner, kerstboom versieren, kerstkaarten schrijven, boodschappen doen en dan moet je er moeite voor doen om even bij jezelf te komen in rust en stilte.

Iedereen die in de Abdij aanwezig was, heeft dat mogen ervaren. Alle geluiden van de buitenwereld waren verdwenen en de stilte werd soms verbroken door een mooie spreuk of gedachte. Daarna telkens ondersteunt door prachtig gitaarspel van Ad Verwegen van de flamencogroep Mezclada uit Gemert. Een prachtige combinatie van meditatie, stilte en muziek !

Film

Op 13 januari 2013 verzorgt Berne Anders de volgende bijeenkomst. Dan wordt de film ‘Altiplano’ vertoond , deze film speelt zich af op de hoogvlakte van de Andes in Peru.

Tjeu van den Berk, bekend auteur, theoloog en filmdeskundige, zal een inleiding geven met kijktips en een uitleiding met discussie.

Tekst   : Ine Zonneveld

Foto’s  : Marjon van Herpen