Religie

20130110Dennis HendrickxVandaag is Denis Hendrickx O.Praem. tot 71ste Abt van de Abdij van Berne gekozen tijdens een convent met alle monniken en de generale abt (wereldleider Norbertijnen). Hij is de opvolger van Ward Cortvriendt, die in 2010 afscheid nam van de Witheren.

 

 

 

vlag abdij_opstGeboren: 24.05.1949 Alphen en Riel
Ingetreden: 08.01.1983
Professie: 10.01.1985
Priesterwijding: 28.08.1988
Prior Priorij de Schans in Tilburg sinds april 2007
Lid Algemeen Bestuur sinds oktober 2009
Teamleider parochie Heikant-Quirijnstok sinds 1995

121219-mvh- Abdij 2 LargeBerne Anders organiseerde een Meditatief Avonduur rond het thema ‘Vier de kaars’ in de Abdij van Berne. Een grote groep mensen uit de omgeving vormden een kring om de ‘vierde’ kaars en lieten hun  lichtje branden voor hun omgeving of voor zichzelf. Zelfs  de donkerste tijd eindigt in het licht!

Lees meer: Stilte in donkere dagen…

2012 08 st servatius orgel revisie -1Het pas gerenoveerde orgel in de St. Servatiuskerk wordt niet, zoals eerder gemeld, ingewijd op 16 september, maar op zondag 7 oktober.   “Verschillende koorleden zijn op pad met het gilde en onze dirigent Gerard van Krieken is met vakantie”, vertelt Jo van Hemmen. 

Lees meer: Orgel wordt ingewijd op 7...

thumb 120523-RvH-Communicanten-Ontmoetingstuin-18De kinderen die zondag 13 mei hun eerste communie deden in de kerk in Dinther hebben geld ingezameld voor een goed doel, zodat ze leren dat delen heel belangrijk is. Van het ingezamelde geld is een groot buitenschaakspel aangelegd in de ontmoetingstuin naast de kerk (achter het cultureel centrum).

Lees meer: Communicanten helpen in...

120331-lvdv-palmpasen_15In een sfeervolle gezinsviering werd gisteravond Palmpasen gevierd in de Sint Servatiuskerk in Dinther. Pastor Joost Jansen ging voor in de dienst die werd opgeluisterd door het opleidingsorkest van Harmonie Sint Servaes. Met palmpasen wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd. Traditioneel worden de gewijde palmtakjes uitgedeeld.

Lees meer: Palmpasen start de Goede Week

111224-lvdv-kerstviering_10In een goed gevulde H. Willibrorduskerk in Heeswijk werd vanavond in een gezinsmis de Kerstnacht gevierd. Pastor Joost Jansen ging voor in een H. Mis, die met hulp van heel veel betrokkenen samen tot stand was gekomen.

Lees meer: Sfeervolle Kerstviering

1111223-jvdb-kerststa_04Er zijn weer volop kerststallen in Heeswijk en Dinther. Wij hebben er een aantal voor u op de gevoelige plaat vastgelegd. Zo hebben we de kerststallen van de beide parochiekerken, maar ook de kerststal van de Abdij van Berne. Die stal is zeer realistisch en eigentijds, zoals ook de foto’s laten zien.

Lees meer: Kerststallen gezien

111218-jvdb-Kerst-in_Dinther_01De aftrap werd verricht in Dinther
Daar vond zondagmiddag om half drie onder de titel “Op weg naar Kerstmis” een muzikale bijeenkomst plaats in de parochiekerk.
De presentatie van de middag was in handen van Marijke Verhagen.

Lees meer: Kerst-in

pieter_molenaar_jac_w_01De kerken in Bernheze organiseren een kerst pakkettenactie. Degenen die een overvloed aan kerstheerlijkheden onder de dennenboom vinden, kunnen minder bedeelden met hun teveel blij maken.In de week van 15 tot 22 december kunt u uw kerstpakket afgeven bij de kerken. De kerk zorgt dan er voor dat de gaven goed terechtkomen.

Lees meer: De factor mens!

{jcomments on}110828-lvdv-openluchtmis_03Vanochtend was er een openluchtmis bij het onlangs gerestaureerde Heilig Hartbeeld op den Dolvert in Dinther. Ruim honderd parochianen woonden de eucharistieviering bij die werd geleid door pastor Joost Jansen. Het herenkoor van de Dintherse Sint Servatiusparochie zorgde voor de vocale ondersteuning bij deze Latijnse hoogmis op het pleintje rond het karakteristieke beeld. Het beeld ziet er weer prachtig uit.

Lees meer: Heilig Hartbeeld in ere...

{jcomments on}110216-phe-Restauratie_Kerk_Heeswijk__3De draagvlakavond over de toekomst van de Heeswijkse kerk trok liefst 85 belangstellenden. Vice-voorzitter Rob Cremers en pastoor Joost Jansen maakten duidelijk dat het parochiebestuur alle mogelijke moeite zal doen om de Willibrorduskerk te behouden als parochiekerk voor Heeswijk. Om het kerkgebouw in stand te houden is een restauratie noodzakelijk.

Lees meer: Kerk Heeswijk: tussen...