120331-lvdv-palmpasen_15In een sfeervolle gezinsviering werd gisteravond Palmpasen gevierd in de Sint Servatiuskerk in Dinther. Pastor Joost Jansen ging voor in de dienst die werd opgeluisterd door het opleidingsorkest van Harmonie Sint Servaes. Met palmpasen wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd. Traditioneel worden de gewijde palmtakjes uitgedeeld.

In deze gezinsviering waren er veel kinderen, die de Heilige Mis mee vormgaven. In de lezingen en gebeden was het woord vaak aan de kinderen. Verschillende kinderen hadden ook een paasstok gemaakt. In optocht werd met de prachtig versierde paasstokken door de kerk getrokken en uiteindelijk voor op het priesterkoor gelegd. Na de mis geven de kinderen deze aan iemand, die ze wat extra aandacht willen geven in de voorbereiding op het komende Paasfeest.

Het opleidingsorkest van harmonie Sint Servaes, onder leiding van haar dirigent Arian Deckers, zorgde tussendoor voor mooie volle klanken. Het maakte het geheel tot een mooie start van de Goede Week. 

Tekst en foto's: Lambert van der Ven