{jcomments on}110828-lvdv-openluchtmis_03Vanochtend was er een openluchtmis bij het onlangs gerestaureerde Heilig Hartbeeld op den Dolvert in Dinther. Ruim honderd parochianen woonden de eucharistieviering bij die werd geleid door pastor Joost Jansen. Het herenkoor van de Dintherse Sint Servatiusparochie zorgde voor de vocale ondersteuning bij deze Latijnse hoogmis op het pleintje rond het karakteristieke beeld. Het beeld ziet er weer prachtig uit.

Het beeld valt meteen op als je vanuit Veghel Dinther binnen komt. Bijzonder is dat het met de rug naar de hoofdweg lijkt te staan, maar die gedachte wordt vanzelfsprekend als je je realiseert dat d'n Dolvert en de Schoolstraat vroeger de kern van Dinther waren.
De tand des tijds heeft de laatste decennia stevig grip gehad op het monumentale beeld. Restauratie was daarom hard nodig. Dankzij een begunstiger voor de financiële steun en de hulp van een aantal andere parochianen is het beeld nu gereinigd en hersteld. Het beeld ziet er nu weer prachtig uit. 

De eerste openluchtmis in Dinther in het derde millenium was er een van eenvoud en stemmigheid. De geboorte van een nieuwe traditie??

Tekst en foto's: Lambert van der Ven