111218-jvdb-Kerst-in_Dinther_01De aftrap werd verricht in Dinther
Daar vond zondagmiddag om half drie onder de titel “Op weg naar Kerstmis” een muzikale bijeenkomst plaats in de parochiekerk.
De presentatie van de middag was in handen van Marijke Verhagen. Als eerste trad op het nieuwe jeugdkoor “For-tune” Het was hun allereerste optreden van deze enthousiaste zangertjes.
De dirigent was Judith van Erp en de begeleiding werd verzorgd door George Blanken. {jcomments on}

Als tweede trad op een koperensemble van leden uit Harmonie St Servaas. Arjan Deckers trompet, Astrid van der Heijden trompet, Annemarie Deckers hoorn, Twan van Oorschot trombone, Peter van Sleuwen bariton en Loek Verdonk bastuba. Zij brachten een medley van diverse kerstliederen ten gehore.

Vervolgens was de beurt aan het Parochieel Mannenkoor met een viertal liederen onder de leiding van Gerard van Krieken.
Voor het koor Amicanto was de finale. Zij zongen onder leiding van Marij van Heijster-van Rooij en begeleiding van Karen Roelofs op piano een vijftal kerstliederen.
Deze Kerst-in werd besloten met samenzang van het lied Feliz Navidad, Gloria in excelsis Deo.

Om vier uur was de beurt aan Heeswijk. Daar werd, in de parochiekerk, de Kerst-in geopend met samenzang dat werd begeleid door de Kon. Fanfare St Willibrord onder leiding van Arjan Deckers.

Een woord van welkom werd uitgesproken door Rob Cremers waarna pastor Joost Jansen een drietal liederen ten gehore bracht.
De Koninklijke Fanfare speelde het kerstlied Mary’s boy child en later in het programma Santa Claus in comin’to town.

Vervolgens trad op het jeugdkoor Op-maat. Deze jonge en enthousiaste groep bracht een drietal kerstliedjes op een geheel eigenwijze ten gehore met regelmatig wisselende opstelling en solisten. Deze benadering van wisselend optreden en opstelling was verrassend en verfrissend. Het koor is weer in een stijgende lijn wat betreft ledenaantal maar kan nog zeker een aantal jongens en meisjes plaatsen.

Het koor Vivace trad als laatste op onder de leiding van Rien Boeijen. Dit koor bracht voor het vele publiek mooie maar ook verrassend ritmische klanken ten gehore.

Tussen de diverse optredens verzorgde Adriana Oskam de declamatie. De slotgedachte werd uitgesproken door pastor Joost Jansen.
Met Eer zij God in onze dagen, een samenzang met de Koninklijke Fanfare kwam er een einde aan deze middag.

Tekst en foto's : Jan van den Bosch