101211-phe-Kerstinstuif_Eijnderic_05Vandaag vond de Kerstinstuif van de Eijnderic plaats. Kinderen konden tussen 10.00 uur en 16.00 uur creatief bezig zijn met het bakken van koekjes, knutselen van kerstklokjes, kerststukjes en nog veel meer. Om 14.00 uur waren er al meer dan 200 kinderen geweest. Voor organisatoren Netty van Helvoort en Mientje van Venrooij een geweldig resultaat.

Prachtige kunstwerken
Alle kinderen kregen bij binnenkomst voor € 2,50 een kaartje met een eigen nummer, met daarop alle activiteiten waar ze aan mee konden doen. Koekjes bakken is voor de meesten toch wel favoriet, al werden alle andere activiteiten ook met heel veel plezier gedaan. De kinderen, sommigen met een geschminkt gezicht dankzij de dames van de grime, maakten de mooiste lantaarns, engeltjes, klokjes en kerstkaarten. De kinderen gingen trots met alle eigengemaakte kunstwerken naar huis.

Geslaagde dag
Rian Heesakkers is co-teamleider van de werkgroep van de Eijnderic in Heeswijk-Dinther. Ze is erg enthousiast over deze Kerstinstuif. “Dit jaar vindt de Kerstinstuif voor de derde keer hier in het pand van Bernrode plaats. Netty van Helvoort en Mientje van Venrooij van de Eijnderic hebben deze dag georganiseerd;  zij zijn samen met meer dan 30 gastvrouwen de hele dag in touw om alles goed te laten verlopen. Hierbij krijgen zij al jarenlang hulp van onder andere Bakkerij Doomernik, die ons 13 kg deeg heeft geschonken en dit jaar ook van Miranda’s Bloemensalon, die kerstballetjes beschikbaar heeft gesteld.” 

Vrijwilligers
De werkgroep van de Eijnderic bestaat uit 5 leden, waar Ellen Cremers, Diny van Lanen en Rian Heesakkers al vanaf het begin, nu 15 jaar deel van uit maken, versterkt door Gerra Schuts en Mientje van Venrooij. Rian vertelt: "De werkgroep zet zich in om alle cursussen en evenementen goed te laten verlopen, maar dit kunnen wij niet zonder de steun van alle gastvrouwen. Bij de Kerstinstuif hebben we extra veel enthousiaste hulp van gastvrouwen. Gastvrouwen Riek van den Broek en Marietje van Gaal werken bijvoorbeeld al 15 jaar mee aan de Kerstinstuif, waar wij ontzettend blij mee zijn. Toch zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom." Rian legt uit wat je als vrijwilliger kunt verwachten: "Gastvrouw/-heer van de Eijnderic houdt in dat je bij cursussen en evenementen onder andere presentielijsten bijhoudt, contactpersoon bent en zorgt voor de koffie en thee. Als dank mag de gastvrouw/-heer gratis de cursus die men verzorgt volgen. Dus ben je geïnteresseerd, laat het ons weten!"

Tekst: Ilse Brekelmans
Foto's: Piet van Helvoort