Kerst_op_t_PaletDonderdag 23 december aanstaande zal basisschool ’t Palet in kerstsferen zijn gehuld. ’s Morgens gaan de kinderen van alle groepen deelnemen aan allerlei knutselactiviteiten. De kinderen mogen zelf een keuze maken uit de onderwerpen, allerlei technieken komen daarbij aan de orde.

’s Middags gaan de kinderen in groepjes bij ouders thuis koken. Alles wat de kinderen hebben gekookt ,wordt ’s avonds in de klas gepresenteerd.

Vanaf 18.00 mogen de kinderen met hun ouders en andere belangstellenden naar school komen. Op de speelplaats zijn Maria en Jozef aanwezig, er zijn schapen en er is zelfs een echte ezel. De hele speelplaats wordt verlicht met tientallen kaarsen en theelichtjes. Ook staan er verschillende kerstbomen waar kinderen wensen in kunnen hangen. Kinderen hebben liedjes ingestudeerd en vormen een klein kerstkoor, ze zingen op de speelplaats hun repertoire. In school zijn er zelfs twee orkestjes die ook kerstliedjes zullen spelen. Voor de kleinere kinderen is de kerstman aanwezig.

Vanaf 18.30 gaan de kinderen naar hun klas en hebben daar hun eigen kerstviering. ’t Palet sluit daarmee het kerstproject af.