110106-lvdv-3koningen_02Ongeveer twintig kinderen en hun begeleiders trekken vanavond huis aan huis door Heeswijk en Dinther bij gelegenheid van het feest van Drie Koningen. Wie open doet krijgt een prachtig kerstlied cadeau. De kinderen vragen vervolgens een kleine bijdrage voor de Stichting 'Vrienden van Katutura', welke kinderen in Namibië ondersteunt. En natuurlijk is er bij de meeste deuren die open gaan nog iets lekkers...

"Drie Koningen, Drie Koningen, geef mij een nieuwe hoed...", klinkt het deze avond door de straten van HaDee. De kinderen van het kinderkoor Op Maat gaan, begeleid door hun ouders en enkele begeleiders van het kinderkoor, de deuren langs. Een mooie traditie wordt hiermee voortgezet.

De weergoden zijn de 'koningen' niet bijster goed gezind, maar toch laten zij zich niet uit het veld slaan. Gewapend met enkele volwassenen met paraplu's trekken zij vanaf zes uur door de straten. Waar mensen open doen, zingen zij hun prachtigste liederen, vanuit een breed assortiment. 

Rond half 8 komen zij weer bij elkaar in het Willibrordcentrum in Heeswijk om onder het genot van wat lekkers bij te komen van de kou. En om de buit te verdelen. Het bakje met geld gaat naar de missie in Namibië, het snoepgoed wordt eerlijk verdeeld.