wantvWanTV, de televisietak van de Bernhezer Omroep Stichting brengt in de weken voor kerst een fraaie documentaire op het scherm over het leven op de Abdij van Berne in Heeswijk. De film is in opdracht van de Abdij van Berne gemaakt om het 875-jarig bestaan van de Abdij Berne te onderstrepen.

“Leven en Opstaan” is de titel van de documentaire die WanTV vanaf zondag 13 december op het scherm brengt. Fons Boom van de Abdij van Bernhe was zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van deze productie.  De film geeft een goed beeld van de geschiedenis en het leven in de Abdij van Berne. Volgens coördinator Paul Versteegen van de B.O.S. past de documentaire helemaal in de wens van de lokale omroep om de Bernhezer gemeenschap in talloze facetten onder de aandacht te brengen.

13 december wordt om 17.00 uur aflevering 1 uitgezonden van “Leven en Opstaan”. Zondag 20 december en Eerste Kerstdag volgen respectievelijk aflevering 2 en 3. Aansluitend op deze uitzendingen presenteert het kunst en cultuur stimulerende Cube zich op WanTV met een bloemlezing van haar activiteiten.

 

Leven en opstaan
Zondag 13 december 17.00 uur  deel 1
Zondag 20 december 17.00 uur deel 2
Eerste Kerstdag 25 december 17.00 uur deel 3 (slot)