{jcomments on}110514-lvdv-KO_Andre_LangenhuijsenTijdens een zeer druk bezochte openingsceremonie heeft burgemeester Jos Heijmans André Langenhuijsen Koninklijk Onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Zijn familie verraste André met een schilderij van het ouderlijke huis met daarop enkele spelers van het vaandelteam dat dit jaar het kampioenschap in de Derde Klasse D binnenhaalde.
De Koninklijke Fanfare bracht een serenade voor de gedecoreerd op het hoofdveld van vv Heeswijk.

De heer Langenhuijsen ontvangt de onderscheiding voor zijn verdiensten sinds 1982 voor met name de voetbalsport. Decorandus zet zich in als onder meer vrijwilliger en invalscheidsrechter bij de voetbalvereniging Heeswijk. Hij traint vanaf 1982 tot heden de jeugd van Heeswijk. Hiervoor heeft hij de diploma’s jeugdvoetbaltrainer en trainer-coach 3 behaald. Vervolgens fungeerde hij als hoofdtrainer. Als vrijwilliger heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de bouw van de tribune in 1992, de nieuwbouw van de kleedkamers in het seizoen 1998 – 1999 en de renovatie van de kantine en bestuurskamer in het seizoen 2000 – 2001. Daarnaast was de heer Langenhuijsen voortrekker en coördinator van de bouw van de Technische Ruimte in het seizoen 2002 – 2003 en was hij sterk betrokken en actief bij de aanbouw van de nieuwe kleedlokalen en de renovatie. Decorandus is alle dagen op het sportcomplex aanwezig om een oogje in het zeil te houden en het nodige onderhoud uit te voeren. Verder is hij al meer dan 10 jaar eindverantwoordelijke voor de dagelijkse gang van zaken in de kantine.
Sinds 1996 is de heer Langenhuijsen technische man van de Dorpszeskamp HDL. Hij is bij dit evenement verantwoordelijk voor zowel de spelmaterialen als de opbouw van het podium in de sporthal.


Tekst en foto's: Lambert van der Ven