110514-lvdv-openingkantine_39{jcomments on}Vanmiddag werd de kantine van vv Heeswijk heropend na een stevige verbouwing. Voorzitter Peer Verkuijlen sprak mooie worden over de maatschappelijk functie van de voetbalclub, waarna burgemeester Heijmans naast felicitaties voor de jubilerende vereniging ook een Koninklijke Onderscheiding als verrassing meebracht. Uiteindelijk was het de vijfjarige Jack van Balsfoort, die als jongste speler van Heeswijk de kantine officieel opende.

Voorzitter Peer Verkuijlen sprak over het 'droomscenario', wat zich deze week voltrok. Allereerst natuurlijk het nieuwe clubhuis, dat na een verbouwing afgelopen jaar er weer een flinke tijd tegen kan. Daarnaast natuurlijk het zestigjarig jubileum, met de 60-jarige jubilerende leden Ad van Uden, Toon Habraken, Cor van der Pas, Martien Wijgergangs en Harrie van Padua. Tot slot natuurlijk de promotie van het vaandelteam afgelopen zondag naar de 2e klasse. En misschien dat morgen Dames 1 het feest completeert, met ook een kampioenschap.

Dhr. Heutink van de KNVB had een mooie felicitatie, waarna het de beurt was aan burgemeester Heijmans. Hij feliciteerde de club met de prachtige accommodatie en de mooie samenwerking tussen de club en de gemeente.
De grootste verrassing was natuurlijk de Koninklijke Onderscheiding voor mister Heeswijk André Langenhuijsen.

Hierna werd het woord nog informeel gevoerd door dhr. van Aspert, een van de spelers van het eerste uur. Hij memoreerde een elftalfoto uit 1934 van HHH. Deze afkorting staat voor Houdt Heeswijk Hoog. En dat is gelukt, was volgens hem vandaag te zien. En dat sport goed is voor de gezondheid, bewijst nog maar eens de aanwezigheid van een aantal mensen die er ook 60 jaar geleden al bij waren.

Hierna was het aan Jack van Balsfoort, die samen met wethouder Rien Wijdeven en burgemeester Jos Heijmans het door 'David' ontwikkelde nieuwe clublogo aan flarden schoot, zodat het vernieuwde clubgebouw officieel werd geopend.
Er werden nog ballonnen losgelaten en er was nog een wedstrijd tussen het tweede team van vv Heeswijk uit 1992-1993 en een team van 'Legendarische Heeswijk spelers' met in hun gelederen Theo Lucius en Ron Heesakkers.

Het was een fantastische middag, waar heel de vv Heeswijk familie samen proostte op een zonnige toekomst.


Tekst en foto's: Lambert van der Ven