110514-lvdv-HeeswijkA1_07Nauwelijks bekomen van de spannende ontknoping van de competitie, stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor Heeswijk A1 op het programma. In de laatste competitiewedstrijd vorige week moest het vaandelteam van de Heeswijkse jeugd winnen om aan degradatieperikelen te ontsnappen, hetgeen ook lukte.

Door deze winst werd de periodetitel gewonnen, waardoor Heeswijk A1 zich plaatste voor de nacompetitie met kansen op promotie naar de Derde Divisie. Hoe raar kan het lopen!
In de eerste nacompetitieronde speelt Heeswijk A1 tegen ESA uit Arnhem. Afgelopen zaterdag, tijdens de jubileumdag van de Heeswijkse club, werd de eerste wedstrijd op het kunstgrasveld aan de Balledonk gespeeld. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij ESA voortdurend een veldoverwicht had, maar dat niet in gevaarlijke kansen kon omzetten.

In de eerste helft viel de treffer echter aan de andere kant. Door een ongelukkig moment in de Arnhemse achterhoede was het Heeswijk wat brutaal de leiding nam en ook met 1-0 ging rusten. In het begin van de tweede helft was een snelle counter van Heeswijk de aanleiding tot een prima doelpunt van Rutger van der Burgt. Hij zorgde voor de 2-0 en leek een sensatie zich te voltrekken.

ESA deed echter direct iets terug (2-1) en zorgde vanaf dat moment voor een golf van aanvallen op het Heeswijkse doel. De verdediging zwichtte uiteindelijk, waardoor een gelijkspel (2-2) het eindresultaat van een boeiende ontmoeting was.
Komende zaterdag om 18.30 uur moeten de mannen van, de gisteren Koninklijk Onderscheiden, coach André Langenhuijsen in Arnhem winnen of met een gelijkspel van 3-3 of hoger de wedstrijd eindigen om naar de volgende ronde van de nacompetitie te gaan.

Kortom het seizoen is nog niet gedaan voor vv Heeswijk!

Tekst en foto's: Lambert van der Ven.