IMG_1312_MediumBeat It heeft haar deuren geopend voor de echte slagwerkers onder ons. In Veghel kan je sinds dit jaar terecht bij deze slagwerkschool voor o.a. drumlessen maar ook workshops Djembé en kinderfeestjes. Al het talent is welkom bij Beat It slagwerkopleidingen!

Beat It Slagwerkopleidingen is al een aantal jaren werkzaam voor 11 harmonieën en fanfares. Naast René van Lokven (eigenaar) is sinds 2009 slagwerkdocent Paul Schepers ook iedere week druk om de leerlingen van deze slagwerkgroepen te voorzien van muzieklessen. Daarnaast staan beiden ook als dirigent voor verschillende (jeugd)slagwerkgroepen binnen deze “HaFa´s”. Sinds december 2010 is Beat It begonnen met het realiseren van een slagwerkschool, wat heeft geleid tot een prachtige muziekschool waar volwassenen én kinderen terecht kunnen .

Beat It Slagwerkopleidingen
Beat It heeft een divers aanbod van slagwerk; drumlessen, melodisch slagwerk, Djembé, snare drum en multi-percussion (snare drum met bongo’s/conga’s/percussie). René, afkomstig uit Heeswijk-Dinther, kreeg steeds vaker verzoeken voor drumlessen door leerlingen die geen lid waren van een harmonie of fanfare. Dit was de aanleiding tot de bouw van een eigen slagwerkschool. Sinds Beat It in het centraal gelegen haventje van Veghel is gevestigd heeft het nu de ruimte om te blijven groeien. Eind 2009 had René nog 1 docent in dienst, dit zijn er nu 6! Naast leden van een Harmonie of Fanfare kan nu dus iedereen terecht bij Beat it.

Veghel
Maar waarom in Veghel? Beat It heeft een perfecte locatie voor een muziekschool; niet midden in  het centrum maar ook niet te ver hier vandaan. Prima te doen op de fiets dus! “Het is zo veel veiliger voor kinderen om hier heen te fietsen, want op een industrieterrein is het veel te onveilig zeker ’s avonds.”, zegt René. Daarnaast ligt Veghel centraal tussen verschillende dorpjes in. De leerlingen komen dan ook uit verscheidende dorpen; van Zijtaart tot Uden, van HaDee tot Erp.

Kinderfeestjes
Een innovatief concept dat Beat It aanbiedt is het kinderfeestje. Wie een keer niet wil zwemmen of bowlen met je kinderfeestje kan bij Beat It terecht voor een compleet verzorgd feestje. Inclusief cadeau! Je krijgt dan een groepsworkshop Djembé met eten en drinken en het handige hiervan is dat dit op iedere dag aan te vragen is. Zelfs op zondags. Eindelijk een keer wat anders!

Cursus/Workshops Djembé
Wanneer je geïnteresseerd bent in Djembé kan je je nog aansluiten bij de (volwassen) groep die in november zal starten (Djembé wordt alleen maar in groepsverband gegeven).  Kinderen kunnen binnenkort ook terecht voor deze cursus. Daarnaast kan je bij Beat It ook workshops volgen welke geschikt zijn voor bijvoorbeeld feestjes, teamuitjes (teambuilding) maar ook voor gezellige en/of educatieve workshops voor het onderwijs of met de familie.

Beat It biedt gratis proeflessen aan zodat je zelf kunt ervaren of slagwerk iets voor jou is!

Voor meer informatie kan je hier de website van Beat It bezoeken of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en jezelf inschrijven voor een gratis proefles. 

Tekst: Maartje Sperber
Foto's: Suzanne Sperber
 {jcomments on}