121104-lvdv-HeeswijkJMF 03Dit weekend werd in Het Klooster in Zijtaart het 28e kringfestival van de Muziekkring Veghel gehouden. Vijftien harmonie- en fanfareverenigingen namen het tegen elkaar op om de felbegeerde Albert van Zutphen Trofee. Zowel voor het slagwerk op zaterdag, als voor de HaFa op zondag ging deze wisselbeker mee met Koninklijke Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk. 

En zo gingen er zes bekers mee naar HaDee. Op zaterdag wist de Heeswijkse slagwerkgroep de 2e divisie te winnen, waar de Dintherse slagwerkgroep als beste 1e divisie orkest uit de bus kwam. Op zondag een herhaling van zetten. De Heeswijkse fanfare won in groep 2 (3e divisie orkesten), waar de Dintherse harmonie met de hoogste score ging pronken in de hoogste groep (1e en 2e divisie orkesten). 
Uiteindelijk bleken zowel op zaterdag als op zondag de Heeswijkse muzikanten het hoogste puntenaantal van de dag te hebben, wat twee keer 'de wisselbeker met de grote oren' betekende. 

Voor het eerst dit jaar had de wisselbeker een nieuwe naam: de Albert van Zutphen wisselbeker. Deze beker is met recht vernoemd naar de dit jaar overleden voorzitter van de Muziekkring Veghel en grote gangmaker achter het Jumbo Muziekfestival. Tijdens het festivalweekend werd Albert waardig herdacht met moment van waardering en stilte. 

121104-lvdv-HeeswijkJMF 02

Tekst en foto's: Lambert van der Ven.