Muziek

130719-phe-Hotelgast  15Openhartig en ontwapenend, zo liet Anneke van Giersbergen zich gisteravond in de Kersouwe kennen in het programma Hotelgasten, gepresenteerd door Leon Verdonschot. Voor de pauze ging hij met Anneke in gesprek, afgewisseld met optredens op een groot scherm door comedians en zangers die Anneke inspireren. Een opzet vergelijkbaar met het TV-programma Zomergasten. Na de pauze bracht Anneke met een heel persoonlijke tint een intiem concert met eigen liedjes en covers. Een bijzondere avond voor fijnproevers.

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

121223-lvdv-drummarathon 06De grote zaal van den Durpsherd in Berlicum was dit weekend het podium voor een heuse drummarathon voor Serious Request. De jeugslagwerkers van harmonie Sint Servaes traden vandaag op in de 24-uurs actie van Rhythm Impact, de drumschool van Tonn van de Veerdonk, die alle slagwerkers van harmonie Sint Servaes onder zijn hoede heeft.

Lees meer: Drummarathon voor Serious...

121104-lvdv-HeeswijkJMF 03Dit weekend werd in Het Klooster in Zijtaart het 28e kringfestival van de Muziekkring Veghel gehouden. Vijftien harmonie- en fanfareverenigingen namen het tegen elkaar op om de felbegeerde Albert van Zutphen Trofee. Zowel voor het slagwerk op zaterdag, als voor de HaFa op zondag ging deze wisselbeker mee met Koninklijke Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk. 

Lees meer: Zes muziekbekers...

120909-lvdv-KOMfestival 03De slagwerkers van de A-selectie van Harmonie Sint Servaes speelden gisteren op het KOM-festival. In een zonovergoten centrum van Rosmalen was er in de middag een slagwerkspektakel met alle vijf slagwerkgroepen van instructeur Tonn van de Veerdonk.

Lees meer: Slagwerkers Sint Servaes...

120908-ssp-blof01Zo kondigde Blof het concert van gisterenavond aan, zoals de fans op Facebook konden lezen. Inderdaad een prachtige dag, voor een prachtig concert kunnen we wel zeggen. Als afsluiter van seizoen 2012 met een uitverkocht theater had de Kersouwe het niet beter kunnen treffen met een band als Blof.

Lees meer: Een prachtige dag voor een...

120817-jvdb-Wim 50 01Reeds op zes-jarige leeftijd was Wim van Zutphen lid van de Koninklijke Fanfare. Begonnen in het opleidingsorkest, tot wat hij nu is:  instructeur/dirigent van de slagwerkgroep. Om die reden willen de leden van de slagwerkgroep Wim op zijn 50ste verjaardag eren en fêteren.

Lees meer: Wim van Zutphen 50 jaar

Foto solexrace_finish_bwDe 24 uren zitten erop; moe maar voldaan stapten de solexrijders vanmiddag om 16.00 uur van hun solex om in spanning de uitslag af te wachten. Ondertussen genoten zij samen met alle andere bezoekers van de 24-uurs Solexrace van de mooie acts op het grootse podium. Ook werd het goede doel KiKa weer verrast met een mooi eindbedrag.

Zinderende eindstrijd
De band 30EURO live warmde het publiek in de middag op en vervolgens zette de WC EXPERIENCE om klokslag 16.00 uur hét nummer van de solexrace in om de solexrijders feestelijk te onthalen. De uiteindelijke winnaar was het solexteam Brandweer Rotterdam 1 Den Bommel, die hun concurrenten in de laatste minuten nipt op afstand wisten te houden. Bij de vrouwen eindigde team Maïsdoolhof Voorthuizen Barneveld op de eerste plaats. De originaliteitsprijs ging wederom naar Loesje en de G-spots Oudewater. Na de prijsuitreiking was het aan de Millstreetband om na zeven jaar weer samen het podium te betreden en de Solexrace een knallend uiteinde te geven.

2-uurs Brommerrace
Naast de inmiddels alom bekende solexrace stond er dit jaar ook een heuse brommerrace op het programma. Twee uur lang streden de uitgedoste deelnemers om de titel op het speciaal daarvoor aangelegde terrein. De originaliteitsprijs ging naar twee deelnemers: het koekiemonster Joep Broers en de 71-jarige Jan van der Heijden, in Heeswijk-Dinther beter bekend als de Klomp. De winnaar van de race was de Drekracer.

KiKa
Ook dit jaar was KiKa weer het goede doel waar de deelnemers voor reden. Het vrouwenteam Marco’s Nichten haalde maar liefst € 2650 op. Het uiteindelijke bedrag dat ambassadeur Tom Jones in ontvangst mocht nemen kwam uit op € 27.617,15.040812 ib_Solexrace_4_

Uitslagen

Herenpoule
1 Solexteam Brandweer Rotterdam 1 Den Bommel
2 Joey van Veghel
3 Be1gerapt 1 Berlicum
4 Team Boekel
5 Grasshoppers Heeswijk-Dinther
6 De witte Wolk Drunen
7 De snelle slak Westkapelle
8 Solexteam Brandweer Rotterdam 2 Den Bommel
9 Greenmachine Heeswijk-Dinther
10 Strak erop

Damespoule
1 Maïsdoolhof Voorthuizen Barneveld
2 Euro-Power Heeswijk-Dinther
3 Marco’s Nichten

Originaliteitsprijs
Loesje en de G-spots Oudewater

Redactie: Ilse Brekelmans

040812 ib Solexrace2bwZaterdagmiddag om 16.00 uur werd het startsein gegeven voor 24 uur lang racen door de hei bij Stanserhorn, ofwel het startsein voor de 24-uurs Solexrace van Heeswijk-Dinther! Met 102 teams uit alle windstreken van het land (en daarbuiten) is het een gezellige boel op het parcours én in de pitstraat. Terwijl zij vechten om de titel en om energie om de nacht sterk door te komen, wordt er in de tent volop gefeest. Met topacts op het podium werd het een groots feest, dat tot in de late uurtjes doorging.

Vol gas
Op het gehele festivalterrein was er vanaf de start genoeg te beleven en te zien. Luisterend naar de deuntjes van huis-DJ Dave verspreidde de geur van ronkende uitlaten zich over het terrein. Bezoekers druppelden binnen en tegen de avond stond de feesttent afgeladen vol. Het muziekprogramma loog er ook niet om; Red Lemon, de achterhoekse Wembley’s, Memphis Maniacs én BZB volgden elkaar op het podium op. Met name de laatste twee acts zorgden ervoor dat het publiek helemaal uit zijn dak ging.

De race
Direct na de start waren er al een aantal solexen die door de monteurs onder handen genomen moesten worden. Toch waren alle teams de gehele avond nog in de race. Of zij ook allemaal de finish gaan halen, is nog de vraag. Vanmiddag om 16.00 uur zitten de 24 uren erop en is het wachten op de uitslag. Ondertussen kan het publiek genieten van muziek van 30EURO live, de WC EXPERIENCE en de Millstreetband. Ook de zondag belooft dus weer een groot feest te worden!

Redactie: Ilse Brekelmans

 

Solexrace 1Gisteravond is de zesde editie van de 24-uurs Solexrace op het festivalterrein aan de Heibloemsedijk van start gegaan. Klokslag 18.00 uur startte DJ Dave zijn eerste plaatje, opgevolgd door de DJ’s van 90’s NOW. Volgens medeorganisator René van Rooij belooft het weer een spetterende editie te worden: “Het concept staat als een huis; met dit jaar voor het eerst de 2-uurs Brommerrace en een fantastische line-up met een verrassende afsluiter belooft het weer een spektakel te worden.”

Magische gevoelens
De afgelopen weken is er op het festivalterrein weer hard gewerkt en het resultaat mag er wezen. Een megagrote feesttent met daar doorheen het parcours van de Solexrace, diverse eettentjes en een uitgebreid terras bij café Stanserhorn. De sfeer zat er gisteravond al goed in. René van Rooij, zanger en accordeonist van de WC Experience, is medeorganisator van het festival. Ook hij was deze week al vaak op het terrein te vinden. “Zelfs met de opbouw komt er al een geweldig gevoel bij mij naar boven, eigenlijk niet te omschrijven. Het is zo’n uniek festival, het gevoel dat ik krijg als ik hier rondloop is bijna magisch. Wat deze editie voor mij extra speciaal maakt, is de toevoeging van de band Millstreet aan het muziekprogramma. Zondagavond spelen zij hier voor het eerst sinds zeven jaar weer samen als band. Dat vind ik geweldig om mee te maken en hopelijk met mij ook vele anderen!”

Plaankgas!
Na de feestelijke opening van gisteravond gaat de race der races vanmiddag van start. Om 16.00 uur starten de deelnemers hun solexen en kan de strijd om de cup van start gaan. Ook het goede doel KIKA wordt dit jaar weer gesteund door de deelnemende teams. Zoals ieder jaar is het motto ook nu weer: ‘Plaakgas door 2 café’s, ’n feesttent en een stierenstal!’

Solexrace 3 bwKaarten zijn aan de deur nog verkrijgbaar. Voor het volledige programma kunt u terecht op www.24uurssolexrace.nl. De organisatie heet u van harte welkom!

Redactie: Ilse Brekelmans

120714-ssp-waylon05Ook Waylon bezocht de Kersouwe dit seizoen om een fantastische show neer te zetten! Na een hele dag regenen zagen de bezoekers de bui alweer hangen.. Weer een avond nattigheid? De zomer van dit jaar doet ook de Kersouwe geen plezier. Het is de hele avond gelukkig droog gebleven en dus hebben de fans van Waylon heerlijk kunnen genieten van een, wel te zeggen verassend, concert.

Lees meer: Waylon houdt het droog

DSC06826Harmonie Sint Servaes heeft in het Hemelvaartsweekeinde een reis naar Oostenrijk gemaakt. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling, waarvoor al twee jaar geleden de voorbereidingen waren begonnen. In het Oostenrijkse Biberwier waren Regina en Martien Vissers gastvrouw en gastheer in hun prachtig tussen de Alpen gelegen hotel Alpina Regina.

Lees meer: Harmonie Sint Servaes maakt...

120506-jvdb-cohda_10 Vanmiddag werd in zaal De Toren de nieuwe dialect-cd van Cohda gepresenteerd. De cd die de titel  ’n Bietje Bè Buurten mee kreeg, bestaat uit een zestal liedjes en even zoveel vertellingen.

Lees meer: ’n Bietje Bè Buurten