120908-ssp-blof01Zo kondigde Blof het concert van gisterenavond aan, zoals de fans op Facebook konden lezen. Inderdaad een prachtige dag, voor een prachtig concert kunnen we wel zeggen. Als afsluiter van seizoen 2012 met een uitverkocht theater had de Kersouwe het niet beter kunnen treffen met een band als Blof.

Uitverkocht!
“Het concert is uitverkocht.”: Dit bericht stond vrij snel na  de start van de kaartverkoop op de website. 1800 mensen uit Heeswijk-Dinther en omstreken kwamen zaterdagavond 8 september naar de Kersouwe speciaal voor Blof. Blof verdient geen uitleg, ze zijn al jaren bekend en zelfs al eerder in de Kersouwe geweest. Dit concert was echter een verbetering ten opzichte van het vorige concert, vond een van de bezoekers: “Ze maakten er veel meer een show van, in plaats van dat ze de setlist speelden en vertrokken. Er werd contact gemaakt met het publiek, wat het een stuk intiemer maakte dan toen.”. Voor degenen die geen vergelijkingsmateriaal hadden maakt dit natuurlijk niets uit, aangezien iedereen heeft genoten van de mooie show.

Social Media
Vanaf zaterdagmiddag was Blof op social media al actief met de aankondiging van het concert in het theater. Ze hadden er zin in en dat was tijdens het concert ook goed te merken! Door het voorprogramma had het publiek de stemming er ook al wel in zitten. Roadpizza uit Arnhem heeft driekwartier bestaande nummers op zijn “Rock ’n Rolls” ten gehore gebracht.

Setlist
Voor degene die willen weten wat Blof ook alweer allemaal gespeeld had, is dit te lezen op Facebook. Zoals Pascal zelf al toelichtte bestond de setlist uit een tal hits in combinatie met een aantal ‘rustige nummers’. De start was goed met ‘Later’ en het verbaasde zelfs de band dat direct het hele publiek van haar stoel kwam. Niks geen zit concert in een theater dus. De kracht van Blof is vooral dat ze sterke nummers schrijven met een betekenis in, de ene keer de vorm van een krachtig nummer en de andere keer in de vorm van een heel , klein liedje. Dit kwam voornamelijk naar voren wanneer Blof het nummer ‘Was je maar hier’ aankondigde, waarbij Pascal menig mens zal hebben geraakt bij de woorden “Deze is voor Chris, omdat we je nog altijd missen”.

Afsluiting theaterseizoen
Blof heeft voor een prachtige afsluiting gezorgd. Het publiek kon zien dat ze zelf ook heel veel plezier hadden tijdens het concert. Verrassend was ook dat de pianist het duet ‘Holiday in Spain’ meezong en van de vleugel naar de gitaar sprong. Noemenswaardig is daarnaast ook de lichtshow van de band. Het decor was professioneel opgebouwd met mooie lasershows, effecten en de band gebruikte het podium zelf ook met elke hoek. Echter was het na twee toegiften (!), eigenlijk nog vele nummers te spelen, toch echt tijd om het concert en seizoen ten einde te brengen. Na een uur en driekwartier (hoewel dit veel korter leek..) mocht dat ook wel, het was immers al ruim na middernacht.

Blof twitterde:
Dank voor de prachtavond in Natuurtheater De Kersouwe. Diepe buiging... ! @kersouwe

Foto’s: Suzanne Sperber
Tekst: Maartje Sperber