DSC06826Harmonie Sint Servaes heeft in het Hemelvaartsweekeinde een reis naar Oostenrijk gemaakt. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling, waarvoor al twee jaar geleden de voorbereidingen waren begonnen. In het Oostenrijkse Biberwier waren Regina en Martien Vissers gastvrouw en gastheer in hun prachtig tussen de Alpen gelegen hotel Alpina Regina.

In Oostenrijk werden twee concerten gegeven door de slagwerkgroep en het harmonieorkest. Een unieke belevenis!

Op DSC06223Hemelvaartsdag in alle vroegte werd vertrokken vanaf het kerkplein in Dinther. Met onze eigen vertrouwde trompettist John Dortmans als chauffer van de grote dubbeldeksbus ging het via Duitsland naar Oostenrijk, waar we tegen de avond met ons bijna 80 mensen tellend gezelschap hartelijk onthaald werden door Regina Vissers en haar staf.

Op vrijdag en zaterdag werden overdag diverse excursies ondernomen, waarbij Regina Vissers ons de hoogtepunten van Tirol liet zien. Met prachtige volzinnen vertelde ze over het wonen en werken in de Oostenrijkse Alpen, maar kreeg keer op keer de lachers op haar hand met haar verhalen, waar dan weer een humoristisch, dan weer een ‘scherp’ randje aan zat. (Snapt ‘m?)

Naast de excursies was er ook nog tijd om te wandelen, te fietsen, te rodelen en met de kabelbaan te gaan.  Er werd zelfs in de sneeuw gespeeld! ’s Avonds werd er steeds gedineerd in Hotel Alpina Regina.

DSC06853Op vrijdagavond hadden we een concert in een fantastische concertzaal in Grän. De plaatselijk Musikkapelle ontving ons daar hartelijk. Het gemeenschapshuis had een geweldige akoestiek, door de speciale wand- en plafondpanelen. De A-selectie van de slagwerkgroep, was ‘maar’ met 11 slagwerkers in Oostenrijk, maar zij speelden allemaal voor twee. Het werd een prachtig concert onder leiding van dirigent Tonn van de Veerdonk met acht nummers, waar de vonken van af sprongen!

 

DSC06591Het harmonieorkest onder leiding van Eric Swiggers had ook acht nummers voor deze reis voorbereid. Het toepasselijke “Montana Fanfare” was het openingsnummer van het concert, waar verder nog de “Kaiserjägermars” een typische Oostenrijkse achtergrond had. Veel applaus was er voor het nummer “One Step Beyond”, met de saxofoonsolo’s en het nummer “76 trombones”. Een meer meegaande sfeer werd bereikt met “Vivo per Lei”, Marry go round” en “Londonderry Air”, waar met de vertokling van de “West Side Story” het publiek in vervoering werd gebracht.

Op zaterdagavond hadden we een buitenconcert in de muziekkiosk in Biberwier. Hier was de lokale bevolking voor uitgenodigd en was de organisatie in handen van de Musikkapelle Biberwier, die na afloop in het hotel de verdere avond verzorgde met blaaskapellenmuziek.

DSC06963Tot grote verrassing van alle aanwezigen waren the Fancy Gents naar Oostenrijk gekomen voor een verrassingsoptreden. Deze twee grote vrienden van de harmonie René Habraken en Ton van de Veerdonk zorgden er mede voor dat de laatste avond in Hotel Alpina Regina één groot feest werd!

Op zondag 20 mei werd bij het ochtendgloren de terugreis naar Nederland aanvaard. Aan het eind van de middag waren we weer terug in Dinther en kunnen we als vereniging terug kijken op een zeer geslaagde muzikale vierdaagse. In alle opzichten is het een geweldige belevenis geweest, die zeer zeker voor herhaling vatbaar is.

Graag danken wij ook langs deze weg Taxi Touringcar Dortmans, met onze eigen John Dortmans als chauffeur, die ons vier dagen lang op een prettige en comfortabele wijze op al onze bestemmingen heeft gebracht. We bedanken Ton van de Veerdonk en René Habraken voor hun verrassingsoptreden op onze laatste avond in Oostenrijk. Tot slot danken we Regina en Martien Vissers, die ons fantastisch hebben ontvangen en waar we vier dagen een prima verblijf hadden.

 Tekst en foto's: Lambert van der Ven,