110820_Ilse_de_Lange2In een uitverkochte Kersouwe wist Ilse de Lange gisteravond de toeschouwers van de eerste tot de laatste minuut te boeien met een prachtig optreden. Onder een heldere sterrenhemel golfden afwissellend meezingers als 'So Incredible' en 'It's a Miracle' en nieuwe meer funky rockachtige nummers van haar laatste album "Next to me" en prachtige meegaande luisterliedjes elkaar in hoog tempo af. Ilse was op haar best en vond het 'leuk'.

In het voorprogramma was het de beurt aan de Wembleys. Deze band bracht country en rock nummers van o.a. CCR, Rolling Stones en the Beatles. Meestal mooie covers, met soms een uitstapje naar een cover met een eigen sound. Tot slot brachten ze hun favoriete nummer van The Police Roxanne. Wembleys zorgden voor een mooie opwarmer voor het talrijk opgekomen publiek, dat zoals gebruikelijk voor de hoofdact 'moest inschikken' om iedereen een plekje te geven.

Tegen half 11 was het de beurt aan de Overijsselse ster Ilse de Lange. In het eerste nummer warmde ze haar stem wat op, maar al snel nam ze de haar zo kenmerkende gitaar ter hand om met World of Hurt de stemming op peil te brengen.
Met haar prachtige vocalen zweepte ze het publiek met een mooi funcky nummer op, om vervolgens het publiek in het nuchter Almelo's te laten weten: "Zo, da's er ook weer uit".

Ilse memoreerde aan een eerder optreden in 1998 toen ze ook 'Flying Blind' ten gehore bracht, gevolgd door 'I'm yours'. Met  'Because I'm you' en 'the Great Escape' werd al snel duidelijk dat alle hits van Ilse aaneengeregen werden. Dan weer afgewisseld met een nummer van haar laatste CD 'Next to me'.
Hoogtepunt was ongetwijfeld het nummer 'It's a Miracle', waarbij de batterijen van menig mobieltje overuren maakten. Vol met lichtjes in het publiek, zong Ilse dit nummer haarzuiver, met alle prachtige nuances in haar typische stem.
Met 'I'm not so tough' rondde ze het hoofddeel van het concert af. 

Na een korte onderbreking bewees Ilse haar ware klasse. Midden in het publiek van de Kersouwe zong ze een lief luisterliedje 'To late to forgive', waarna ze met 'Incredible' iedereen aan het swingen en meezingen kreeg. Uiteindelijk rondde ze met een prachtige cover van Bruce Springsteen deze editie van de Kersouwe live af. 

Ruim 1500 muziekliefhebbers genoten vanavond van een rasartiest, die er zin in had en met een zeven kwartier durende show geen moment verveelde. 

Tekst: Lambert van der Ven
Foto's: Lianne Gabriëls
{jcomments on}