111008-lvdv-BKslagwerk_18{jcomments on}Thomas van der Ven, slagwerker van Harmonie Sint Servaes uit Dinther, is vanmiddag in Veldhoven Brabants Kampioen geworden in de hoogste slagwerkdivisie. Met 92 punten liet hij Wouter van Leeuwen en Jelle Leppink uit Sint Michielsgestel achter zich. Ook Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk was succesvol met een Brabants Kampioenschap voor een ensemble in de vierde divisie.

Het Brabants Kampioenschap werd dit jaar gehouden in muziekschool Art4U in Veldhoven,. Hier kwamen alle slagwerkers uit Brabant, die eerder in de voorselecties 85 punten of meer haalden, tegen elkaar uit in zes verschillende divisies. Zo werd er gestreden in de jeugddivisie en vervolgens in de 5e, 4e, 3e, 2e en 1e divisie.

Fanfare Sint Willibrord bracht bij de solisten Mike van der Slikke en Rob van den Berg in de vierde divisie in het Brabants Kampioenschap. Mark Lucius, Jentje de Mol en Tom van Zutphen speelden in de derde divisie. Maartje van Zutphen kwam uit in de 2e divisie. Hoewel zij allen mooie prestaties neerzetten, was er voor hen geen prijs.
Dat was anders voor het ensemble Rob van de Berg, Jentje de Mol en Tom van Zutphen. Dit drietal kwam uit in de vierde divisie met het nummer 'Bonus' van Maarten Mols. Met 85 punten werden zij Brabants Kampioen.

Harmonie Sint Servaes bracht vandaag alleen Thomas van der Ven in het strijdperk. Thomas heeft al een jarenlange reputatie in het Brabants Kampioenschap. In zes jaar tijd wist hij keer op keer hoge scores te halen en steeds promotie af te dwingen. Vandaag trad hij op in de hoogste slagwerkdivisie  met het nummer 'Rapid Movements' van Maarten Mols. Als allerlaatste trad hij deze dag op tijdens het Brabants Kampioenschap in de sfeervolle concertzaal van de Veldhovense muziekschool, die met ongeveer 80 toeschouwers goed was gevuld. Met stevige concurrentie van Jelle Leppink (85 punten) en Wouter van Leeuwen (90 punten), wist Thomas toch de allerbeste score neer te zetten. Na een spannende prijsuitreiking kreeg Thomas 92 punten en lof van de jury voor zijn prachtige prestatie. Hiermee was hij Brabants Kampioen in de eerste en hoogste divisie.

Over drie weken mag Thomas het opnemen in het Nederlands kampioenschap slagwerk in den Durpsherd in Berlicum.
De allerhoogste prestatie van de dag en daarmee de overall kampioen van Brabant werd Jeroen van den Heuvel uit Milheeze. Hij haalde in de 2e divisie 96 punten op de Marimba met het nummer Furioso & Valse in D min. van Earl Hatch.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven