111203-lvdv-concertServaes_06Harmonie Sint Servaes hield gisteren haar laatste concert, voordat het volgende week afreist naar Etten-Leur voor haar concoursdeelname. In een goed gevulde aula werd een mooi uitwisselingsconce{jcomments on}rt gehouden met fanfare Wilhelmina uit Vlierden. Het publiek genoot van een mooi optreden met een hoog niveau door beide korpsen.

Om 20.00 uur startte de Dintherse Harmonie met haar concoursrepertoire. Als inspeelnummer werd Jubileeouverture gespeeld van onze eigen dirigent Eric Swiggers. Hierna werd het hoofdnummer A movement for Rosa van Alfred Camphouse gespeeld, wat als verplicht werk wordt gespeeld bij het concours. Tot slot werd afgesloten met The Hounds of Spring van Alfred Reed. Hierna werd nog een toegift gegeven.

Na het changement was het de beurt aan Fanfare Wilhelmina uit Vlierden. Door een blessure was de vaste dirigent  Jan Koolen afwezig. Hij werd vervangen door zijn broer Fer Koolen, die na slechts één repetitie, een zeer verdienstelijk optreden afleverde. Het in de eerste divisie uitkomende fanfareorkest heeft een bijzondere verbinding met ons harmonieorkest. Onze huidige dirigent Eric Swiggers is vroeger ooit bij deze vereniging met zijn muzikale carriere begonnen en op dit moment speelt nog steeds zijn vader op de trombone in het orkest. Een bijzondere vader-zoon verbinding tijdens deze mooie muzikale avond.

Volgende week zondag speelt harmonie Sint Servaes op het concours in Etten-Leur. Het optreden staat gepland voor 15.15 uur. De prijsuitreiking wordt rond 18.00 uur verwacht. Het orkest reist met een grote dubbeldeksbus naar Etten Leur. Voor wie het concours-optreden wil bijwonen, het concert wordt gegeven in theater de Nobelaer aan de Anna van Berchemlaan 2 in Etten Leur.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven.