12-01-29_tonlun_voorspeeldag_1De solisten van Harmonie Sint Servaes en de slagwerkgroep gaven acte de presence om te laten zien wat zij in de afgelopen jaren aan muzikale ervaring hebben opgedaan, zowel voor jong als oud.
Vanaf half twee was het CultureelCcentrum van Dinther gevuld met ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en niet in de laatste plaats met veel  mooie muziek.

Deskundige jury.
De solisten werd aangekondigd door Loes Vermeltfoort en de jury bestaande uit Arian Deckers, Eric Swiggers en Hans van de Moosdijk waren uitgenodigd om de solisten te beoordelen op 4 onderdelen techniek, ritmiek, interpretatie en tempo (samenspel).
Samenspel! Want soms trad men op als duo, trio of zelfs een kwartet. Begeleid door bv. pianist Huub Sperber of dwarsfluit docent Leonie Clashse, maar ook het duet van dochter Michelle en vader Arian Deckers was een lust voor het oog en oor.

Jong en oud.
De voorspeelmiddag wordt trouw bezocht door jong en oud, het oudste muzikale lid, Wim Smits scoort elke jaar met een pittige partij en met 36 punten (max. 40) niet onverdienstelijk. Veel jeugd trad voor de eerste keer op en slaagde er in het publiek te vermaken met klanken uit musicals Disney-films of uit het opleiding repertoire.  Diversen instrumenten o.a. klarinet, hobo, dwarsfluit en zelfs een Xylofoon en natuurlijk het slagwerk werden op het podium bespeeld.

Optredens.
Hierna werd door verschillende groepen opgetreden. Allereerst de C-selectie van de slagwerkgroep, o.l.v. Tonn van de Veerdonk brachten ze drie nummers ten gehore. Hierna waren het opstaporkest en het opleidingsorkest o.l.v. Arian Deckers te horen tot groot genoegen van het groot en klein publiek.
Na de Diploma-uitreiking ging een ieder met een goed gevoel naar huis.

Tekst en foto´s Ton Lunenburg

{youtube} Oud47oddRQ4{/youtube}