120318-lvdv-jeugdmuzikanten_10Jeugdleden van Harmonie Sint Servaes en Fanfare Sint Willibrord waren vandaag aanwezig bij een bijzondere muzikaal evenement in Perron3 in Rosmalen. Hier organiseerde de 90-jarig harmonie Sint Cecilia uit Rosmalen het concert Jeugd en Muziek van Tegenwoordig. In zes delen kwamen veel jeugdorkesten uit de regio op het podium om te laten zien dat harmonie en fanfaremuziek springlevend en hip is. 

De grote zaal in Perron3 was vandaag het podium van jeugdslagwerkgroepen en jeugdblaasorkesten uit de regio van Rosmalen. De slagwerkjeugdleden van harmonie Sint Servaes uit Dinther onder leiding van Tonn van de Veerdonk trapten om 10.00 uur af. Eerst traden de jongste acht slagwerkers op die in de C-selectie spelen, waarna de B-selectie met hun tien slagwerkers het tweede deel speelden. De slagwerkers uit Dinther werden afgewisseld door de jeugdblazers uit Rosmalen.

Vanaf kwart voor 11 kwamen de jeugdslagwerkers van de Koninklijke fanfare Sint Willibord onder leiding van Wim van Zutphen op het podium. Zij speelden een aantal nummers uit hun Riverside repertoire, wat op 28 mei wordt gepresenteerd op het kasteel in Heeswijk.
Rond de middagpauze was het eerst de beurt aan het opleidingsorkest van harmonie Sint Servaes uit Dinther onder leiding van Arian Deckers. Na de middag dirigeerde Arian het opleidingsorkest van Fanfare Sint Willibrord.  

Zo lieten onze jeugdige muzikanten uit Heeswijk en Dinther zich vandaag goed gelden in Rosmalen en kijken beide verenigingen terug op een aantal goede optredens.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven