120414-lvdv-oudijzerHarmonie Sint Servaes haalde gisteren voor de 50e keer oud ijzer op tijdens haar jaarlijkse actie. Sinds 1962 gaat de Dintherse vereniging huis aan huis om een financieel steuntje in de rug in te zamelen. Gelukkig zijn veel inwoners genegen de vereniging op deze manier te ondersteunen. Naast een mooie opbrengst is de inzameldag ook altijd weer een dag van veel gezelligheid, onderlinge verbondenheid en daarmee een versterking van de harmonie in de vereniging.

In alle vroegte verzamelen ongeveer 50 leden van de vereniging zich op de werf, die jaarlijks als uitvalsbasis dient voor de actie. In acht teams worden het dorp en het buitengebied bezocht om de materialen op te halen. Op de werf is een deskundig team van oud-gedienden en specialisten de hele dag doende om de opbrengsten te ordenen. Een aantal vrijwilligers zorgt voor de inwendige mens, zodat er steeds opnieuw energie wordt getankt om opnieuw op pad te gaan. 

Op het centrale telefoonnummer wordt de hele dag gebeld door mensen, die ons vragen zeker langs te komen. Een van de leden zet de 'vrachten' door aan de teams, die in de wijken op pad zijn. De oudijzercommissie van de harmonie is een geoliede machine, die de actie jaarlijks voorbereidt en gedurende de dag begeleidt. En ook als er onverhoopt in het enthousiasme van de leden wat teveel wordt opgehaald, wordt dit weer opgelost.

De harmonie kijkt weer terug op een geslaagde actie en wil alle inwoners van Dinther weer bedanken voor hun steun. Middels concerten en serenades wil de vereniging graag iets terug doen. Op zondag 22 april a.s. is er vanaf 11.00 uur een concert in de aula van het gymnasium in Heeswijk. U bent hier van harte welkom. En natuurlijk kunt u terecht bij het jaarlijkse kerkpleinconcert, dit jaar op zondag 24 juni a.s..

Hebt u door het jaar heen oud ijzer, wat u aan onze vereniging wilt schenken, dan kunt u contact opnemen met Gerard Barten op 0413-291402.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven

120414-lvdv-oudijzer2  120414-lvdv-oudijzer3