Groepsfoto_SpeelgoetdOp maandag 30 april speelt Kinder muziek tejater Speelgoetd drie voorstellingen op het terrein van Ter Weer. Speelgoetd speelt voor het tweede jaar op rij op Koninginnedag. Gitarist en zanger Geert de Visser vertelt enthousiast: "Wij zijn ontzettend blij dat wij ook dit jaar weer op Koninginnedag in eigen dorp mogen optreden!"  

Koninginnedag

Ook dit jaar heeft Speelgoetd een leuke voorstelling voorbereid. "Tijdens de voorstelling is veel ruimte voor interactie, waardoor de kinderen helemaal in het verhaal raken. Dit maakt het voor ons extra leuk en vraagt soms ook om een stukje improvisatietalent." De voorstellingen zijn om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren telkens ongeveer 30 minuten.

Kinder muziek Tejater Speelgoetd
De band Speelgoetd bestaat bijna vier jaar. De band is ontstaan uit de band die meer dan tien jaar lang de muziek verzorgde bij jeugdvoorstellingen van Toneelvereniging Kantlijn. De voorstellingen hiervan werden echter slechts een aantal keer paar jaar uitgevoerd. Het leek de band daarom ontzettend leuk (en spannend) om optredens met grappige scènes en veel zelfgeschreven liedjes te verzorgen. De naam Speelgoetd was geboren en er volgden al snel diverse optredens.

Toekomst
De band Speelgoetd repeteert wekelijks. Tijdens zo'n repetitie worden niet alleen bestaande nummers geoefend, maar ontstaan vaak ook ideeën voor nieuwe liedjes. Geert: "We hopen dat we in de toekomst nog veel kinderen, maar ook hun ouders en opa's en oma's kunnen vermaken met onze muziek. Mensen met een glimlach naar huis laten gaan; dat is ons doel!"

Speelgoetd hoopt ook jou op Koninginnedag te zien. Op www.speelgoetd.nl is meer over de band te vinden.

Tekst: Ilse Brekelmans