Solexrace 1Gisteravond is de zesde editie van de 24-uurs Solexrace op het festivalterrein aan de Heibloemsedijk van start gegaan. Klokslag 18.00 uur startte DJ Dave zijn eerste plaatje, opgevolgd door de DJ’s van 90’s NOW. Volgens medeorganisator René van Rooij belooft het weer een spetterende editie te worden: “Het concept staat als een huis; met dit jaar voor het eerst de 2-uurs Brommerrace en een fantastische line-up met een verrassende afsluiter belooft het weer een spektakel te worden.”

Magische gevoelens
De afgelopen weken is er op het festivalterrein weer hard gewerkt en het resultaat mag er wezen. Een megagrote feesttent met daar doorheen het parcours van de Solexrace, diverse eettentjes en een uitgebreid terras bij café Stanserhorn. De sfeer zat er gisteravond al goed in. René van Rooij, zanger en accordeonist van de WC Experience, is medeorganisator van het festival. Ook hij was deze week al vaak op het terrein te vinden. “Zelfs met de opbouw komt er al een geweldig gevoel bij mij naar boven, eigenlijk niet te omschrijven. Het is zo’n uniek festival, het gevoel dat ik krijg als ik hier rondloop is bijna magisch. Wat deze editie voor mij extra speciaal maakt, is de toevoeging van de band Millstreet aan het muziekprogramma. Zondagavond spelen zij hier voor het eerst sinds zeven jaar weer samen als band. Dat vind ik geweldig om mee te maken en hopelijk met mij ook vele anderen!”

Plaankgas!
Na de feestelijke opening van gisteravond gaat de race der races vanmiddag van start. Om 16.00 uur starten de deelnemers hun solexen en kan de strijd om de cup van start gaan. Ook het goede doel KIKA wordt dit jaar weer gesteund door de deelnemende teams. Zoals ieder jaar is het motto ook nu weer: ‘Plaakgas door 2 café’s, ’n feesttent en een stierenstal!’

Solexrace 3 bwKaarten zijn aan de deur nog verkrijgbaar. Voor het volledige programma kunt u terecht op www.24uurssolexrace.nl. De organisatie heet u van harte welkom!

Redactie: Ilse Brekelmans