040812 ib Solexrace2bwZaterdagmiddag om 16.00 uur werd het startsein gegeven voor 24 uur lang racen door de hei bij Stanserhorn, ofwel het startsein voor de 24-uurs Solexrace van Heeswijk-Dinther! Met 102 teams uit alle windstreken van het land (en daarbuiten) is het een gezellige boel op het parcours én in de pitstraat. Terwijl zij vechten om de titel en om energie om de nacht sterk door te komen, wordt er in de tent volop gefeest. Met topacts op het podium werd het een groots feest, dat tot in de late uurtjes doorging.

Vol gas
Op het gehele festivalterrein was er vanaf de start genoeg te beleven en te zien. Luisterend naar de deuntjes van huis-DJ Dave verspreidde de geur van ronkende uitlaten zich over het terrein. Bezoekers druppelden binnen en tegen de avond stond de feesttent afgeladen vol. Het muziekprogramma loog er ook niet om; Red Lemon, de achterhoekse Wembley’s, Memphis Maniacs én BZB volgden elkaar op het podium op. Met name de laatste twee acts zorgden ervoor dat het publiek helemaal uit zijn dak ging.

De race
Direct na de start waren er al een aantal solexen die door de monteurs onder handen genomen moesten worden. Toch waren alle teams de gehele avond nog in de race. Of zij ook allemaal de finish gaan halen, is nog de vraag. Vanmiddag om 16.00 uur zitten de 24 uren erop en is het wachten op de uitslag. Ondertussen kan het publiek genieten van muziek van 30EURO live, de WC EXPERIENCE en de Millstreetband. Ook de zondag belooft dus weer een groot feest te worden!

Redactie: Ilse Brekelmans