Foto solexrace_finish_bwDe 24 uren zitten erop; moe maar voldaan stapten de solexrijders vanmiddag om 16.00 uur van hun solex om in spanning de uitslag af te wachten. Ondertussen genoten zij samen met alle andere bezoekers van de 24-uurs Solexrace van de mooie acts op het grootse podium. Ook werd het goede doel KiKa weer verrast met een mooi eindbedrag.

Zinderende eindstrijd
De band 30EURO live warmde het publiek in de middag op en vervolgens zette de WC EXPERIENCE om klokslag 16.00 uur hét nummer van de solexrace in om de solexrijders feestelijk te onthalen. De uiteindelijke winnaar was het solexteam Brandweer Rotterdam 1 Den Bommel, die hun concurrenten in de laatste minuten nipt op afstand wisten te houden. Bij de vrouwen eindigde team Maïsdoolhof Voorthuizen Barneveld op de eerste plaats. De originaliteitsprijs ging wederom naar Loesje en de G-spots Oudewater. Na de prijsuitreiking was het aan de Millstreetband om na zeven jaar weer samen het podium te betreden en de Solexrace een knallend uiteinde te geven.

2-uurs Brommerrace
Naast de inmiddels alom bekende solexrace stond er dit jaar ook een heuse brommerrace op het programma. Twee uur lang streden de uitgedoste deelnemers om de titel op het speciaal daarvoor aangelegde terrein. De originaliteitsprijs ging naar twee deelnemers: het koekiemonster Joep Broers en de 71-jarige Jan van der Heijden, in Heeswijk-Dinther beter bekend als de Klomp. De winnaar van de race was de Drekracer.

KiKa
Ook dit jaar was KiKa weer het goede doel waar de deelnemers voor reden. Het vrouwenteam Marco’s Nichten haalde maar liefst € 2650 op. Het uiteindelijke bedrag dat ambassadeur Tom Jones in ontvangst mocht nemen kwam uit op € 27.617,15.040812 ib_Solexrace_4_

Uitslagen

Herenpoule
1 Solexteam Brandweer Rotterdam 1 Den Bommel
2 Joey van Veghel
3 Be1gerapt 1 Berlicum
4 Team Boekel
5 Grasshoppers Heeswijk-Dinther
6 De witte Wolk Drunen
7 De snelle slak Westkapelle
8 Solexteam Brandweer Rotterdam 2 Den Bommel
9 Greenmachine Heeswijk-Dinther
10 Strak erop

Damespoule
1 Maïsdoolhof Voorthuizen Barneveld
2 Euro-Power Heeswijk-Dinther
3 Marco’s Nichten

Originaliteitsprijs
Loesje en de G-spots Oudewater

Redactie: Ilse Brekelmans