101210-tlun-kantlijn_1Toneelvereniging Kantlijn uit Heeswijk voerde in Café Herberg “De Speelman” in Heeswijk, tussen Sinterklaas en de Kerst een spannend en komisch toneelstuk op.
Het verhaal: Paula is een weduwe die nog diep gedompeld in rouw, niet begrijpt waarom haar man zo plotseling moest overlijden en haar de opdracht naliet om hun dochter de waarheid te vertellen. Terwijl er in huis van alles gebeurt, zoals insluipers, een overspelige kamermeid en een vriendin die denkt mee te kunnen delen.

Een ding is duidelijk, alles is anders dan het lijkt.

De wendingen in het verhaal zorgden voor een spannend geheel. Een van de dochters, Amber was een geadopteerd kind. Toen zij dat bemerkte vermoordde ze haar vader om zo de erfenis te kunnen beïnvloeden. De 2de dochter had het aangelegd met een dief, gespeeld door debutant Harold van der Zanden. Allereerst had hij diamanten gestolen om indruk te maken. Vervolgens was hij op het geld van de familie uit. De kamermeid, gespeeld door nieuwkomer Tanja Gentles, speelde haar rol voortreffelijk. De vrijheden die regisseur Mano van Venrooy haar had gegeven benutte ze volop. Ze verleidde de butler en aan het einde van de klucht trouwde ze met hem.

De vermoorde vader bleek alleen maar behoorlijk ziek te zijn geworden van de vergiftigde wijn die Amber hem had gegeven en zorgde tijdens de gehele voorstelling voor spanning en sensatie om als spook ten tonele te verschijnen en zo de dief en Amber te slim af te zijn. Zij werden in de boeien geslagen door Agent ???

Eind goed al goed, een vader die springlevend blijkt te zijn en een huwelijk als afsluiter.

De moeite waard om gezien te hebben.

Tekst en foto's Ton Lunenburg