120615-ssp-tmaassen05Tussen de bomen van de Kersouwe gaf Theo Maassen gisteravond een geweldig cabaretprogramma weg.  In zijn nieuwste programma vertelde Maassen wederom ongenadig, snoeihard en uiteraard vol humor. Zijn persoonlijke midlife crisis, maar ook die van heel Nederland en zelfs de Westerse beschaving werden onderworpen aan zijn messcherpe blik.

Met aanstekelijk plezier ging de uit Zijtaart afkomstige meesterkomiek heerlijk te keer op het podium.  Maassen trok in zijn verhaal een slimme vergelijking tussen gebeurtenissen uit zijn privéleven en de huidige maatschappij. Hij heeft het over zijn leven nu hij 45 is en dat "je beste periode dan achter je ligt". Voor Nederland betoogt hij dat eigenlijk hetzelfde opgaat. Het is een zeer treffende vergelijking die hij uitwerkt met theorieën en rake grappen.

Net als in 2009, toen Maassen zijn Show "Zonder Pardon" speelde in het natuurtheater, was ook deze voorstelling weer razendsnel uitverkocht. Hij gaf aan het  leuk te vinden om er weer te zijn. Hij illustreerde het karakter van Heeswijk-Dinther met een grap over de slogan van Bakkerij van Doorn, die luidt: "gewoon lekker!" Dat karakteriseerde de gewone mentaliteit en sfeer in ons dorp, aldus Maassen. Vanaf dat moment had de Brabander de toon gezet en veroorzaakte hij het ene lachsalvo na het andere.

Maassen greep het publiek met originele hilariteit en harde uitspraken. De cabaretier zette aan tot nadenken met vragen die er toe doen. Bijvoorbeeld over politieke kwesties als de PVV standpunten en over zijn gezin. Maar zoals we van Theo gewend was ook deze voorstelling weer voorzien van de nodige banaliteiten en lompe uitingen over seks. Volgens de redenatie van Maassen hebben mannen die veel met seks bezig zijn, meer testosteron en daardoor meer en snellere baardgroei. Uit zijn lange stoppels kon het publiek dus de conclusie zelf wel trekken;)

De bijna onafgebroken regenval had totaal geen invloed op de ambiance en het vermaak. Maassen zei bij aanvang "goh de mensen die betaald krijgen (Maassen en zijn techniekgroep) zitten mooi droog en de mensen die ervoor moeten betalen zitten in de regen!"  Ruim 1,5 uur heeft Maassen zijn publiek op ludieke en confronterende wijze weten te vermaken. Het was een waardevolle avond, het enthousiaste applaus na afloop beaamde dat nog eens!

Tekst: Merlijn van der Wijst
Foto's: Suzanne Sperber