Eigen productie

150904-mvh-Mystical Fantasy Fair 8VOORKANTAfgelopen week was er al begonnen met het bouwen van tenten, ’n tipi, een vuurplaats enz. op het terrein van Hoeve Weltevreden van Wilhelm en Femke van de Wijgert voor dit groots opgezette festival. Klik hier voor foto's.

De openingsdag begon goed, maar aan het einde van de middag vielen de eerste pittige regenbuien. Wij troffen het in de avond dan ook iets minder goed om alle activiteiten te zien.

Bij binnenkomst kregen wij een wensvlaggetje om een wens op te schrijven en die dan op te hangen aan een van de lijnen. Zo kan onze wens alle dagen van de fair door de wind worden meegenomen naar die of datgene waarvoor de wens bedoeld is.

Organisatie

De twee dames Marianne en Monique zijn de enthousiaste hartverwarmende drijfveren achter deze Fair. Zij runnen samen een spiritueel centrum in Delft. Maar hoe komen zij nu in Heeswijk-Dinther verzeild? Voorheen hebben zij deze fair georganiseerd op landgoed Graeventhal net over de grens van Boxmeer. Maar het landgoed werd verkocht en toen moesten zij een nieuwe locatie vinden. Hoeve Weltevreden was hen niet onbekend en zo volgden de  eerste onderhandelingen. De plek en de mogelijkheden voelden goed en na een jaar van voorbereiding kon vanmorgen om 10u de openingsceremonie plaatsvinden.

De intentie waarmee Marianne en Monique deze Fair vormgeven is dat iedereen die komt zichzelf kan zijn, dat iedereen zich welkom voelt en dat ze met blij gevoel weer huiswaarts gaan. Maar wat zij ook heel belangrijk vinden is dat iedereen persoonlijk wordt benaderd. Zo bieden zij zelfs aan om hun gasten persoonlijk op te halen op het station in Den Bosch als ze met het openbaar vervoer komen. De entree is gratis om het laagdrempelig te maken en de gasten de mogelijkheid te geven om de volgende dag nog eens terug te komen.

Wat is er allemaal te doen

Tientallen kramen met kleding, sieraden, edelstenen enz, een middeleeuws kampement, talloze workshops, muziek en ook speciaal voor de kinderen verschillende activiteiten.

Wij mochten, ondanks de regen, genieten van een optreden van de djembégroep Sabar uit Heeswijk olv Peter van Horik. Zij wisten iedereen in beweging te brengen, zelfs de regendruppels.

Voor meer informatie kijk dan op de site: www.Mystical-Fantasy-Fair.com

Wij gaan zeker nog terug als het droog is…….

Tekst:    Ine Zonneveld

Foto’s:  Marjon v Herpen

150904-phe-OpenDagMuzelinck  2De Eijnderic en de Muzelinck hielden vanavond een open avond in ccBernrode. Een aantal docenten was aanwezig zijn om inhoudelijk over hun cursus te vertellen en te laten zien wat aspirant cursisten kunnen verwachten van de workshop of langere cursus waar zij belangstelling voor hebben. Klik hier voor foto's.

Men kon zich ter plekke inschrijven, maar ook via de website www.eijnderic.nl of www.muzelinck.nl

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

bridge 07 kopieMaandag jl. was de laatste avond vrij bridgen bij B.C. de Klotbeek. Tien weken lang mochten ook bridgers van andere clubs komen spelen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Er werd een competitie bijgehouden en op de laatste avond werden prijsjes uitgereikt aan de 2 hoogst geëindigde leden van B.C. de Klotbeek en aan de 2 hoogst geëindigde gastspelers.

Dat waren respectievelijk Jan Langenhuijsen en Frank Jansen en van de gasten Jo Haeve en Jeanne Vermeulen. Klik hier voor foto's.

Een aanmoedigingsprijsje was er voor de spelers die het net niet gehaald hadden, we hopen dat ze het volgend jaar weer proberen.

Aanstaande maandag 7 september begint de gewone competitie weer.

Tekst en foto's: Corrie van der Heijden

Martie vd_Berg057_copySamen met Maria van Daal woont Martie in Heeswijk. Op een dinsdagavond gunde hij mij, en zo ook jullie, een kijkje in zijn leven. Het onderwerp van het interview stond al vast. Hij is een echte supporter. PSV, nu ook voor altijd vastgelegd op zijn rechter bovenarm. En voor altijd in het hart.

Lees meer: Het verhaal achter...

150322-cvdh-Wandeltocht-02Vandaag kon je je inschrijven voor de start van het wandelseizoen bij de Kersouwe in de bossen van Heeswijk-Dinther, een geweldige plek om te starten. Het weer was goed. Alleen de wind maakte het wat fris. Vele wandelliefhebbers hebben dan ook een geweldige tocht kunnen lopen met een grote keuze in afstanden, 5-10-15-20- en 25 km. Ruim 700 mensen zijn de inschrijftafel gepasseerd (sommigen met hond). De route was zeer gevarieerd met veel bos en goede gangbare paden. Ook aan de inwendige mens werd gedacht en de sanitaire stop was bij de Abdij. Groot compliment voor de organisatie die een geweldige route hebben uitgezet, voor herhaling vatbaar.

Klik hier voor foto's.

Tekst en fotografie: Corrie van der Heijden

sjefvandenbergOnze dorpsgenoot Sjef van den Berg is in het Sloveense Koper als eerste geëindigd in de team finale. Italie werd met 5 - 4 verslagen. Het Nederlandse team bestond verder uit de Brabanders Rick van der Ven (Oss) en Jan van Tongeren (Demen). Sjef neemt dit jaar nog aan drie grote internationale toernooien deel. Daar krijgt hij de mogelijkheid zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Tekst en fotografie: Jacques Worms

150204-phe-Snevelbokkenstal-2-1280x768De Zaert wordt deze week weer omgetoverd tot Snevelbokkenstal, het Carnavalscentrum van Snevelbokkenland.

A.s. vrijdag barst het 44e carnavalsfeest HDL los met de Pronkzitting.

Kaarten voor de Pronkzittingen op 6, 7 en 9 februari zijn nog te koop bij Paperpoint.

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

150204-phe-Snevelbokkenstal-3-1280x768150204-phe-Snevelbokkenstal-1280x768

141016-cvdh-Tradities 9aIn de Heemkamer van de Wojstap gaf Adriaan Sanders donderdagavond een presentatie over tradities in onze streken.
Aan de hand van een aantal voorbeelden legde hij uit wat tradities zijn en hoe hij denkt dat ze tot stand zijn gekomen. Met de zin: "We proberen zo goed mogelijk terug te halen zoals wij denken dat het geweest zal zijn, maar tradities blijven zo vloeibaar als maar zijn kan," startte hij deze avond.

Het was een avond van herkenning en stil staan bij oude en nieuwe gebruiken. Dhr. Sanders lichtte zijn dia's met humor toe en vond bij het publiek een goed gehoor. 

Tekst en foto's: José van der Heijden-van den Berg

boek hadee 24 24 laverhof 4 of 7Alle 17 huiskamers en 1 centrale locatie in Laverhof hebben vanaf nu de beschikking over het Hadee 24-24 boek met cd. Namens de directie van het huis nam Annemiek van de Rijt het initiatief tot deze aankoop. “Het dorp is zo prominent aanwezig in Laverhof, dat we dit niet kunnen laten voorbijgaan. De bijna 300 vrijwilligers die dit verzorgingshuis telt, zijn een symbool voor de verbondenheid in deze gemeenschap,” zo verklaarde ze.

Elstar
In de huiskamer van Elstar bood Ben van Dijk – "de smeerolie van Laverhof"- het eerste exemplaar aan, aan Mw. Verkuijlen. Daarna werd met grote instemmende reacties de film bekeken en vooral besproken. Klik hier voor foto's.

1200 boeken
Ardith Manders en Harry Mikkers, die namens de Stichting HaDee 24-24 aanwezig waren, lieten weten dat de verkoop voortvarend verloopt. Bijna 1200 van de 1500 voorradige exemplaren zijn verkocht.

tekst en fotografie: Jacques Worms

140917-jvdh-HerdenkingOMG-05-VoorpaginaOnder veel belangstelling werd vanmiddag in de tent op Plein 1969, Operatie Market Garden herdacht.

Het Seniorenorkest opende deze middag met een mooi stuk muziek. Vervolgens werd er met veel aandacht geluisterd naar de lezing van Dhr. Jos Korsten, die tijdens deze lezing oude foto's liet zien van de bevrijding. De mensen aan de bar zorgden voor drinken en ook na de lezing speelde het seniorenorkest.

Klik hier voor foto's.

Tijdens het interview van Marcel van Herpen met Gerard Barten en Govert Juijn werden er volop herinneringen opgehaald en werd er ook nog even stil gestaan bij de gevolgen voor iedereen die de oorlog mee gemaakt heeft.

Henk en René Habraken sloten de middag succesvol af. "We hebben er van genoten", zeiden de mensen toen ze weer huiswaarts gingen.

Tekst en fotografie: José van der Heijden

140917-phe-Klondikes 15Op zondag 17 september 1944 om iets over 13.00 uur zijn meer dan 600 parachutisten bij Kasteel Heeswijk geland.

Vandaag 17 september 2014 herdenkt Kasteel Heeswijk deze bijzondere gebeurtenis door een mooie fotoroute te maken rondom het Kasteel en op de binnenplaats. Militairen van The Klondikes namen zo'n 300 leerlingen uit Bernheze mee in verhalen en ervaringen. Klik hier voor foto’s.

Tekst en foto’s: Piet van Helvoort

2014 09_17_opening_foto-tent_peter_beijers_10a_of_12Dat is de titel van een fototentoonstelling in Laverhof, die vanmorgen officieel werd geopend. En de fotograaf van deze serie ontmoetingen met mensen over de hele wereld is de  directeur van Laverhof zelf; Peter Beijers. Hij is autodidact, volgde vele cursussen en seminars, en ontwikkelde zijn eigen stijl van fotografisch verbeelden. Vooral de interactie tussen, en de observatie van mensen, is terug te zien in zijn werk. Straatfotografie in zijn puurste vorm. Klik hier voor foto's.

Passie
In zijn inleiding refereerde Peter Beijers aan zijn eerste interview voor het Laverblad, waarin hij vertelde over zijn passie voor fotografie.
De tentoonstellingscommissie bood hem op grond daarvan direct al een mogelijkheid tot exposeren aan. “Nee, dat gaan we zo niet doen. Bekijk eerst mijn werk en beslis dan maar”, was zijn antwoord.

Vrijwilligers
Hannie van Herpen, Agnes van de Ven en Mari Lucius , al jaren verantwoordelijk voor de exposities in Laverhof, mochten uit handen van Peter Beijers een bloemetje ontvangen. “Ik wil daar tegelijkertijd alle vrijwilligers, die Laverhof telt, me eren,”voegde hij er aan toe.

Jan Glastra van Loon
Wethouder Jan Glastra van Loon opende de tentoonstelling. Hij deelt de passie voor fotografie met Peter Beijers.  De wethouder wees ook op de vitrine met oorlogsrelicten ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding, die in de zelfde expositie ruimte staat.

Dichtbundel
“Poezie en fotografie hebben veel met elkaar gemeen. Daarom overhandig ik je als aandenken een gedichten bundel van onze gemeentedichter Hans Manders,” besloot Jan Glasta van Loon.

De expositie is tot 4 december te bezichtigen.

Tekst en foto's: Jacques Worms