nl doet lima jacw-6a 1280x768Ook Buro Lima aan de Fokkerhoek 8b had afgelopen vrijdag 15 maart gasten op bezoek die een bijdrage aan “NL Doet” wilden leveren. “Buro Lima biedt pedagogische begeleiding aan kinderen met een beperking, in hun vrije tijd, en we ondersteunen ook de ouders” vertelt Lianne van Genugten, die leiding geeft aan 8 vaste medewerkers.

 

Arcadis
Te gast  is Arcadis uit ’s-Hertogenbosch. “Wij zijn een advies- en ingenieursbureau in weg- en waterbouw, mobiliteit en milieu, en deze keer zijn we via de landelijke website van NL Doet in Heeswijk-Dinther terecht gekomen” vertelt Niels van Geenhuizen.

 

Muurschildering

Twaalf medewerkers van Arcadis worden ‘s middags om een uur welkom geheten door Lianne van Geneugten en Maaike Janssen. “Het is de bedoeling dat de schuur een fikse opknapbeurt krijgt. Er wordt een kleurrijke zomerse muurschildering gemaakt – het ontwerp is al getekend – en het spel materiaal in de snoezelruimte moeten opnieuw worden samengesteld,” legt Lianne uit.

Goed gevoel

“Wij kiezen onze “NL Doet” activiteit op grond van de afstand vanuit Den Bosch en op grond van het feit dat we graag in een wereld willen participeren die we niet zo goed kennen”, vertelt Cindy, een van de Arcadis vrijwilligers. “Onze dagelijkse bezigheden zijn heel zakelijk en materieel. Door deze activiteit komen we ook eens in contact met de zachte kant van de samenleving en dat geeft een heel goed gevoel”.

Tekst en foto's: Jacques Worms