130320-jvdb-kbodinther 07De jaarvergadering van KBO Dinther begint traditiegetrouw op woensdag 20 maart met een eucharistieviering in de Sint Servatiuskerk, voorgegaan door pastor Ben Jansen en opgeluisterd door ouderenkoor Cantando onder leiding van hun nieuwe dirigent Peter van Raak.

Daarna kan men in cc Servaes genieten van een kopje koffie met cake iets lekkers. De voorzitter Willy van der Steijn opent de vergadering met een hartelijk welkom aan de ruim honderd aanwezigen.

Met cijfers over ledental, bestuursbijeenkomsten en activiteiten benoemt secretaresse Anny van den Broek alles wat er in 2012 tot uitvoering is gekomen. Om de zaak te verlevendigen vertoont zij van een aantal verenigingsmomenten foto's.

Via de beamer wordt door penningmeester Harry van der Ven het financieel jaarverslag gepresenteerd. Voor zijn accurate werk wordt hij op voorstel van de kascommissie gedechargeerd.

Daarna volgt de bestuursverkiezing.

Eerst wordt afscheid genomen van Ad Habraken. Hij heeft zich met name voor de PR sterk gemaakt.
De voorzitter bedankt hem voor zijn inzet en geeft aan er alle begrip voor te hebben dat hij om privéredenen tussentijds is afgetreden. Hij biedt Ad Habraken een podiumcadeaukaart en diens vrouw bloemen aan.

Het andere terugtredende bestuurslid Martien van Helvoort is niet aanwezig, maar laat de voorzitter een brief voorlezen met zijn visie op het werken voor de KBO en een dankjewel aan bestuur en leden. De voorzitter bedankt hem voor de negen jaren werk voor de KBO.

Harry van der Ven is volgens rooster aftredend. Gelukkig heeft hij zich weer verkiesbaar gesteld.

Voor de twee ontstane vacatures zijn er twee kandidaten.

Met een schriftelijke stemming is Harry van der Ven herkozen en zijn Henk Kuijpers en Ria van Hemmen-van der Heijden gekozen. Zij geven aan zich optimaal voor de KBO te willen inzetten.

Na een korte pauze wordt het programma hervat met mededelingen over de vervoersservice, over het verschuiven van het fietsen naar de dinsdagmiddag, over het feest dat verplaatst is naar 22 oktober, over jeu de boules en sjoelen op donderdagmiddag en over wii op woensdagochtend.
Het zijn zaken die veelal in de berichtgeving bij de "Ons" van maart nader belicht worden.

Na de rondvraag is er een film over de ontwikkeling rond de N279. De kunstwerken die aan de vernieuwde N279 gaan verrijzen licht Ad Habraken nader toe.

Willy van der Steijn sluit de vergadering met het presenteren van de plannen voor een nieuw bezoekerscentrum bij de Kilsdonkse molen.

Tekst: KBO Dinther
Foto's: Jan van den Bosch