2014 09_17_opening_foto-tent_peter_beijers_10a_of_12Dat is de titel van een fototentoonstelling in Laverhof, die vanmorgen officieel werd geopend. En de fotograaf van deze serie ontmoetingen met mensen over de hele wereld is de  directeur van Laverhof zelf; Peter Beijers. Hij is autodidact, volgde vele cursussen en seminars, en ontwikkelde zijn eigen stijl van fotografisch verbeelden. Vooral de interactie tussen, en de observatie van mensen, is terug te zien in zijn werk. Straatfotografie in zijn puurste vorm. Klik hier voor foto's.

Passie
In zijn inleiding refereerde Peter Beijers aan zijn eerste interview voor het Laverblad, waarin hij vertelde over zijn passie voor fotografie.
De tentoonstellingscommissie bood hem op grond daarvan direct al een mogelijkheid tot exposeren aan. “Nee, dat gaan we zo niet doen. Bekijk eerst mijn werk en beslis dan maar”, was zijn antwoord.

Vrijwilligers
Hannie van Herpen, Agnes van de Ven en Mari Lucius , al jaren verantwoordelijk voor de exposities in Laverhof, mochten uit handen van Peter Beijers een bloemetje ontvangen. “Ik wil daar tegelijkertijd alle vrijwilligers, die Laverhof telt, me eren,”voegde hij er aan toe.

Jan Glastra van Loon
Wethouder Jan Glastra van Loon opende de tentoonstelling. Hij deelt de passie voor fotografie met Peter Beijers.  De wethouder wees ook op de vitrine met oorlogsrelicten ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding, die in de zelfde expositie ruimte staat.

Dichtbundel
“Poezie en fotografie hebben veel met elkaar gemeen. Daarom overhandig ik je als aandenken een gedichten bundel van onze gemeentedichter Hans Manders,” besloot Jan Glasta van Loon.

De expositie is tot 4 december te bezichtigen.

Tekst en foto's: Jacques Worms