150904-mvh-Mystical Fantasy Fair 8VOORKANTAfgelopen week was er al begonnen met het bouwen van tenten, ’n tipi, een vuurplaats enz. op het terrein van Hoeve Weltevreden van Wilhelm en Femke van de Wijgert voor dit groots opgezette festival. Klik hier voor foto's.

De openingsdag begon goed, maar aan het einde van de middag vielen de eerste pittige regenbuien. Wij troffen het in de avond dan ook iets minder goed om alle activiteiten te zien.

Bij binnenkomst kregen wij een wensvlaggetje om een wens op te schrijven en die dan op te hangen aan een van de lijnen. Zo kan onze wens alle dagen van de fair door de wind worden meegenomen naar die of datgene waarvoor de wens bedoeld is.

Organisatie

De twee dames Marianne en Monique zijn de enthousiaste hartverwarmende drijfveren achter deze Fair. Zij runnen samen een spiritueel centrum in Delft. Maar hoe komen zij nu in Heeswijk-Dinther verzeild? Voorheen hebben zij deze fair georganiseerd op landgoed Graeventhal net over de grens van Boxmeer. Maar het landgoed werd verkocht en toen moesten zij een nieuwe locatie vinden. Hoeve Weltevreden was hen niet onbekend en zo volgden de  eerste onderhandelingen. De plek en de mogelijkheden voelden goed en na een jaar van voorbereiding kon vanmorgen om 10u de openingsceremonie plaatsvinden.

De intentie waarmee Marianne en Monique deze Fair vormgeven is dat iedereen die komt zichzelf kan zijn, dat iedereen zich welkom voelt en dat ze met blij gevoel weer huiswaarts gaan. Maar wat zij ook heel belangrijk vinden is dat iedereen persoonlijk wordt benaderd. Zo bieden zij zelfs aan om hun gasten persoonlijk op te halen op het station in Den Bosch als ze met het openbaar vervoer komen. De entree is gratis om het laagdrempelig te maken en de gasten de mogelijkheid te geven om de volgende dag nog eens terug te komen.

Wat is er allemaal te doen

Tientallen kramen met kleding, sieraden, edelstenen enz, een middeleeuws kampement, talloze workshops, muziek en ook speciaal voor de kinderen verschillende activiteiten.

Wij mochten, ondanks de regen, genieten van een optreden van de djembégroep Sabar uit Heeswijk olv Peter van Horik. Zij wisten iedereen in beweging te brengen, zelfs de regendruppels.

Voor meer informatie kijk dan op de site: www.Mystical-Fantasy-Fair.com

Wij gaan zeker nog terug als het droog is…….

Tekst:    Ine Zonneveld

Foto’s:  Marjon v Herpen