080514-wvdl-rbabatsdagblad_7.jpgDe Regiotour van het Brabants Dagblad strijkt woensdag en donderdag neer op Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Gedurende de twee dagen worden trouwe lezers in het zonnetje gezet. Zo krijgen abonnees van Brabants Dagblad een 'cool tasje'; een fiets/looptasje dat gebruikt kan worden om een flesje water koel te houden. Ook voor nieuwe abonnees zijn er interessante acties.
 Klik hier voor foto's

Er is een spreekuur met de lezersredacteur Tjeu van Ras. Op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur is Tjeu van Ras in de truck in Heeswijk-Dinther present om eventuele vragen en opmerkingen van lezers te beantwoorden. Op andere momenten zijn er ook andere journalisten van Brabants Dagblad aanwezig.

In de truck is ook de dorpsspecial over Heeswijk-Dinther te verkrijgen. In deze special worden allerhande onderwerpen die het dorp betreffen nader belicht. Alle abonnees van de Heeswijk-Dinther ontvangen dinsdag deze speciale krant samen met Brabants Dagblad gratis in de brievenbus.

Geïnteresseerden kunnen in de truck drie films over het Brabants Dagblad bekijken. Tijdens een documentaire wordt een kijkje in de keuken van de krant gegund; hoe wordt Brabants Dagblad gemaakt? Daarnaast staat een film over BDtv op het programma, dit is de regionale televisiezender van Brabants Dagblad die op internet uitzendt. Tot slot wordt een compilatie van BDtv-filmpjes vertoond.

Lezers kunnen verder in de truck hun kennis testen met een quiz over Heeswijk-Dinther. Deelnemers maken kans op een cadeaubon van vijftig euro.

Op woensdag 14 mei zijn leerlingen van RK basisschool 't Palet te gast in de truck. Op donderdag 15 mei ontvangt de krant leerlingen van . De leerlingen van groep 8 krijgen alle ins en outs over de redactie en het maken van de krant te horen. De truck is te bezoeken op woensdag en donderdag van 12.00 tot 18.00 uur.