080606-wvdl-ne9en__11.jpgOoit was het pand aan de Mgr. van Oorschotstraat het café van Marinus v/d  Veerdonk, waar we allemaal wel eens een pilsje of een borreltje dronken. En het is altijd een café gebleven, jaar in jaar uit. Het krijgt nu een heel andere bestemming. Arian (Arie) Klerkx gaat samen met zijn vrouw een restaurant beginnen. Ze zijn druk doende met de verbouwing, het uitzoeken van apparatuur, serviesgoed, meubilair, gordijnen en hopen rond augustus klaar te zijn. Zie foto's

Vanwaar dit plan?

Het was altijd al een wens , maar werd vervroegd door een  ‘’hardnekkig gerucht’’ en vrienden van ons begonnen te vragen of het waar was dat wij een restaurant  wilden beginnen. Wij dachten op een gegeven moment; ‘waarom ook niet’. En zo is het balletje gaan rollen. Er werd bekeken wat er allemaal mogelijk is. Je gaat wikken en wegen en dan ontstaat er een concreet plan. Het pand leent zich uitstekend voor een restaurant met de mooie ronde ramen aan de voorkant. Een van de cafe- eigenaren heeft ooit één raam dicht willen metselen, ( dat was mooi voor extra ruimte.) Ik ben nu blij dat er toen een stokje voor gestoken werd, het zou toch eeuwig zonde zijn geweest. Sommige ramen zaten trouwens wel goed dichtgekit. We hebben aardig moeten bikken om ze los te krijgen. Maar we krijgen veel hulp van familie en vrienden.     

 

Hoe kwamen jullie op de naam?

We hebben er best wel lang over gedaan maar, het huisnummer is 9 en wij zijn het negende restaurant in Heeswijk-Dinther. De manier waarop je het schrijft vinden we ook wel iets hebben. Een beetje opvallen mag toch ook wel.

  

Arie, wat is je achtergrond?

Ik heb 14 jaar,  waarvan de laatste 3 jaar op het hoofdkantoor als keukenplanner met heel veel plezier bij Maison van de Boer gewerkt en er heel veel geleerd. Ik vind het dan ook heel jammer dat ik er weg ga.
In het PSV stadion was ik 8 jaar leidinggevende in de keuken.
Ik heb ook nog drie cursussen tegelijk gedaan in een jaar en haalde mijn diploma voor, financieel management, personeel management en leermeester .

  

Wat is de bedoeling?

Een gezellig, sfeervol restaurant met enthousiaste mensen die het  leuk vinden om mijn gasten een leuke avond te bezorgen met lekker eten en een mooie wijn. Ik ga uiteraard koken en Cindy ( opticien) doet de administratie en is op de achtergrond aanwezig, zeg maar mijn steun en toeverlaat.

 

Wat staat er op het menu?

Het moet herkenbaar zijn zoals een tomatensoepje, een mooi biefstukje of spare- ribs.
Seizoengerechten met producten rechtstreeks van de boer, aardbeien smaken toch het lekkerst zo van het land of boontjes om maar eens wat te noemen.
Duurzaam gevangen vis ( gesteund door het WNF) als het maar van goede kwaliteit is, dat staat voorop! Je proeft het onherroepelijk.
Natuurlijk iets met negen, bijvoorbeeld, 9 gamba’s van de grill, hammetje Nr 9.

We wensen Arian en Cindy veel succes en hopelijk is 9 jullie geluksgetal. 

Tekst: Wilma van Zoggel
Fotograaf: Wim van der Lubbe