081206-wvdl-buro_lima_5.jpgDeze keer  gaan we een kijkje nemen bij Buro Lima (buro voor pedagogische begeleiding en ondersteuning) van Lianne van Genugten. Zaterdagmorgen 10.00 uur, de ouders hebben hun kinderen net gebracht en zitten nog even gezellig koffie te drinken en te praten met Lianne.
Foto's klik hier

Peter, Lotte en Ron spelen al met Eefje, (stagiaire) en Marjolein in een van de lokalen op Klein Drakenstein, een mooie ruime locatie met ook nog een grote speelplaats. Samen koffie drinken heeft ook als doel, om over de kinderen te praten en elkaars zorgen weg te nemen.

Angeline en Peter hebben al wat meer ervaring omdat ze al vanaf augustus hier komen met hun dochtertje Lotte, een pittig meisje van 6 jaar. Ze vertellen ook enthousiast aan andere ouders dat het zo leuk is voor de kinderen om hier een dag door te brengen.  

Miranda, de moeder van Ron ( nog maar 4 jaar) moet nog erg wennen. Zij vindt het wel fijn voor haar zoontje maar mist hem, ze vindt het toch een lange dag en is blij als hij weer thuis is. Ze vindt het wel belangrijk dat ze nu extra aandacht kan geven aan haar twee dochters, want het draait natuurlijk wel vaak om Ron. Z’n zusjes sporten op zaterdag en het is moeilijk om Ron daar mee naartoe te nemen.

Peter een jongetje van 7 jaar komt elke maand twee keer op zaterdag en in 2009 ook op woensdagmiddag. Als zijn moeder Lion, thuis het pictogram van Lima laat zien, reageert hij blij en zegt dan ’’Lotte spelen’’.

Lianne, vertel eens wat van je werk?

Het belangrijkste doel is om kinderen met een verstandelijke beperking, ADHD, Autisme Spectrum Stoornis en hechtingsproblematieken een ontspannen dag te bezorgen. Op vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en woensdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur kunnen kinderen met een (verstandelijke) beperking hier een leuke ontspannen dag doorbrengen, samenwerkend met de reguliere kinderopvang Humanitas.

Deze zaterdag is er ook Marjolein (competentiemanager bij kinderopvang  Humanitas ). Om de twee weken komt ze op vrijwillige basis mij helpen met dit werk, dus dat is super!
Ook vind ik het leuk om stagiaires op te leiden, vandaag is dat dus Eefje.

Hoe ziet zo’n dag eruit?

Als de ouders weg zijn gaan we boodschappen doen voor het eten van vanavond. Dan is de ochtend al weer bijna om. Als we terug komen mogen ze nog even spelen en dan gaan we een boterham eten met z’n allen. Een activiteit is bijvoorbeeld, koekjes bakken. Ze vinden het heel leuk om met deeg bezig te zijn. Vanmiddag komt er ook nog een jongen van 10 jaar en die mag mee helpen koken. Tussen 17.00 en 18.00 uur eten we warm.

De hele dag door, maak ik foto’s en die stuur ik op het eind van de dag door, zodat de ouders een indruk krijgen hoe het met hun kind gegaan is. Het is toch weer anders dan alles op te schrijven in een schrift. Om 19.00 uur komen de ouders hun kinderen weer ophalen en dan is de dag weer voorbij en dan zijn ze moe, maar voldaan hoop ik.

 Wij wensen je veel succes met je werk! 

Buro Lima
Pedagogische begeleiding en ondersteuning
Postbus 53
Tel:06-10001854
www.burolima.nl