081215-phe-_jeugdschaak.jpgIn de mooie locatie, Gymnasium Bernrode is het een drukte van belang. In de zaal wordt getraind met tafeltennissen en de leden van de fanfare, St. Willibrord, druppelen ook al binnen voor hun wekelijkse repetitie-avond. In een van de lokalen oefenen de jeugdleden van schaakvereniging Caissa. Op maandag- avond van 18.45 tot 19.45 uur komen de kinderen bij elkaar om te leren schaken. Zie foto's.

Ze krijgen les van Netty van Lieshout en Arjan Schuurmans en Ben van Eert, drie senioren vanaf het eerste uur.

De avond begint met de halfjaarlijkse prijsuitreiking. Piet van Helvoort ( voorzitter) heeft voor alle kinderen een hartelijk woord en hoopt ze na de vakantie op 5 januari weer allemaal te zien.

De derde plaats is voor Stijn Bruné  met 46 punten en nog wel zonder huiswerk te maken.
Pepe van Herpen heeft 60 punten behaald en staat op de tweede plaats. Andreas stond vorig jaar nog op de zesde plaats maar is met sprongen vooruit gegaan en staat nu op de eerste plaats met 69 punten. Een applausje waard. Andreas doet ook mee met de competitie schaken op zijn school De Bolderik.
Piet neemt het nog even op tegen de kinderen met een potje simultaan schaken en Arjan geeft ondertussen nog wat aanwijzingen.

Jeugdschaken, een pre voor Heeswijk-Dinther.
‘’ Netty vindt het een pre dat er gelegenheid is voor de jeugd om te schaken’’. Daarom wil ze jeugdschaken promoten.‘’ Kinderen met bijvoorbeeld, ADHD worden er rustig van, gaat ze enthousiast verder. Wij benaderen scholen en kinderopvang om bekendheid te geven aan jeugdschaken’’.
Otto en Emilie van den Boom zijn erbij gekomen door een vriendje en Hidde de Jong hoorde het weer via de kinderopvang. Zo is het de bedoeling om een mooi clubje te behouden. 

Schaakclub Caissa heeft 20 senioren en 13 jeugdleden.
De kinderen mogen een maand op proef schaken. Als ze het leuk vinden en verder willen gaan, betalen ze 10 euro per half jaar.
Dus als je graag een keer gaat kennis maken met schaken, loop dan op maandag-avond binnen bij het Gymnasium. De avond begint om 18.45 uur, op 5 januari 2009.