10130-wvdl-indenolie_16_ Vandaag  30 januari, is de feestelijke opening van het nieuwe bruin café,  In d’n Ollie  in Heeswijk-Dinther. De twee vrienden Theo Lucius en Bas van Engelen kunnen trots zijn op het resultaat. Er is bijna niets meer over van het ‘’oude’’  El Moto, alleen nog de donkere lambrisering en een paar vierkanten meter houten vloer is nog behouden. De ruimte is ook een stuk groter geworden en de indeling is heel anders, met een mooie bar in U-vorm en alles is donker geschilderd en behangen.  Achter in het café komt nog een biljart en er kan gedart worden. Er is ook al aan het WK voetbal gedacht, dat is straks in de zomer, prima te volgen op een groot projectie-scherm en drie grote LCD schermen.  

Bas en Theo vonden het zo jammer dat er in El Moto niets meer te doen was, zodat het idee ontstond om er dan maar samen iets anders van te maken. Theo is als het ware opgegroeid met El Moto, zijn hele familie werkte er of kwam er zijn pilsje drinken. En Bas kwam er ook al jaren, eerst via een vriendinnetje en later ging hij bij de voetbalclub vv Heeswijk. Na de wedstrijd nog even naar El Moto, dat was keigezellig.
De twee maten hopen dat de tijden van vroeger herleven en dat de derde helft in d’n Ollie gespeeld wordt op zondagmiddag. Er kan ook een frietje of frikadel gegeten worden.

Met carnaval zit er elke dag een DJ die lekkere Hollandse muziek zal draaien.

‘Het moet zo zijn als je een week niet in d’n Ollie bent geweest dat je iets mist’, aldus Bas  

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Wim van der Lubbe