100205-phe-Piet_Libregts__2In de tuinzaal van Bernezorg ontmoeten we Piet Libregts, een oude bekende uit de wielerwereld. De geboren en getogen Vlijmenaar  heeft van 1955 en 1984 voor veel renners op nationaal en internationaal niveau een zeer belangrijke rol gespeeld. Niet alleen als soigneur, maar ook als ploegleider en manager.

Daarbij waren grote namen, zoals Peter Post, Jan Janssen, Hennie Kuiper, Jan Raas, Joop Zoetemelk en vele anderen. Vier keer ging hij met de Tour de France mee.

In de winterperiode verzorgde hij de wielrenners als de zesdaagse werd verreden in Berlijn, Kopenhagen, Brussel, Antwerpen en ga zo maar door. Piet vond het een boeiend maar zwaar leven en daarom stopte hij in 1984 omdat hij doodmoe was. 

Cunera

Vandaag zit hij tevreden in de tuinzaal van Cunera met een kopje thee. De verzorging vindt Piet hier perfect en hij voelt zich heel veilig. Hij is volledig afhankelijk van de verpleging omdat hij eenzijdig verlamd is na een hersenbloeding. Hij woont er al weer bijna twee jaar. Eerder was hij in drie andere verzorgingshuizen omdat Piet al heel lang tobt met zijn gezondheid, maar die kunnen niet tippen aan Bernezorg benadrukt hij.
Er komt ook nog regelmatig bezoek uit de wielerwereld en daar geniet hij van, een teken dat ze hem nog niet vergeten zijn. 

Op dinsdag 16 februari hoopt Piet zijn 80e verjaardag te vieren. We wensen hem natuurlijk een fijne dag toe met familie en vrienden.

door: Wilma van Zoggel
fotografie: Piet van Helvoort