10210-wvdl-Bolderik__01

Groep 6, 7 en 8 hebben in De Bolderik twee weken een Wereldwinkel in het klein gedraaid. De leerlingen hebben alles gedaan wat hiervoor nodig was: inkopen doen in Culemborg, artikelen prijzen, een winkeltje inrichten op school en zoveel mogelijk verkopen aan medeleerlingen en ouders.

Ze hebben het fantastisch gedaan. Van de winst die ze gemaakt hebben gaat € 500,- naar een school in Haïti die door de aardbeving totaal in puin ligt; en zij hadden in het verleden al contacten met die school om deze binnen hun mogelijkheden te ondersteunen.

Dit is de school in Fondwa, waar Gerdien en Frans Goossens een aantal jaren hebben gewerkt om in eerste instantie de inhoud van het onderwijs te verbeteren, maar waar nu geen enkele muur meer overeind staat.

Rondom dit project en een boerencoöperatie  kunt u o.a. verdere informatie vinden op www.werkgroepfondwa.nl , waar ook informatie te vinden is over het grotere project van Werkgroep Fondwa, een werkgroep die voorlichting geeft en fondsen verwerft voor APF, Peasant Association in Fondwa, Haïti.

Algemene informatie over Haiti kunt u vinden op www.haitiinfo.nl .