100226-wvdl-market_garden___01Bijna iedereen in Heeswijk-Dinther kent hem wel,  bloemist Tiny van Rooij. Wie heeft niet in zijn winkel gestaan om een bloemetje te kopen en bijna geen keus kunnen maken uit al het moois dat hij  daar zag? Toch, met wat advies en tijdens een gezellig praatje lukte dat wel.
Of Tiny belde bij je aan, bezorgde zijn bloemen en leefde met je mee, bij vreugde en verdriet. Vanaf vandaag zijn zijn bloemen verleden tijd, want Tiny heeft besloten om zijn winkel   Market Garden te sluiten.

Tiny startte zijn bedrijf op Moederdag 1966, dit was natuurlijk een prachtige datum om meteen veel klanten te werven. En nog steeds, terwijl wij zitten te praten, rinkelt de winkelbel regelmatig. Na het overlijden van zijn vrouw in 1997, heeft hij de winkel samen met zijn zoon Maarten voortgezet.

Uit ons gesprek blijkt dat Tiny vanaf vandaag echt niet achter de geraniums gaat zitten die hij eerder verkocht. Daar is hij de man niet naar. Zijn grootste passie is de wielersport, en die passie heeft hij overgedragen op zoon Marc, die president-directeur is van Shimano Europe Holding BV, een bedrijf dat zich bezig houdt met fietsen en onderdelen voor de wielersport. Ook schoondochter Elsbeth heeft haar sporen ruimschoots verdiend op haar mountainbike. Zij kan zich onder andere Europees kampioene noemen.

En zelfs zoon Roel kreeg bekendheid, maar dan op een ander vlak: ooit heeft hij voor de ogen van heel tv-kijkend Nederland  kookvaardigheden opgedaan bij Herman den Blijker!

Ook aan de naam 'Market Garden' zit een verhaal vast, waarover Tiny graag vertelt. Hij bezit een unieke verzameling voorwerpen uit de tweede wereldoorlog en kan veel vertellen over operatie Market Garden, die voor de bevrijding van dit deel van Nederland zorgde. Voor de winkelruimte heeft hij nog geen bestemming, maar wie weet, misschien kunnen we daar in de toekomst zijn verzameling gaan bekijken en luisteren naar zijn verhaal daarover.

Tiny, we zullen jouw mooie boeketten missen, maar je bent zoveel meer dan onze bloemist. Het ga je goed!

Tekst: Jeanne Bakker.

Fotografie:Wim van der lubbe