100301_-_herinrichting_-_rien_08Wethouder van der Ven heette vanavond bewoners en belanghebbenden van de
Mgr. van Oorschotstraat
/ Baron v.d Bogaerdelaan
en Hoofdstraat
van harte  welkom in CC Servaes te Dinther. Deze avond is bedoeld om de plannen voor de komende weken uiteen te zetten en hoe de situatie straks is. Het zal een hoofdader worden met gelijkwaardige kruisingen, die optisch smaller lijkt om de snelheid te verminderen, met dezelfde uitstraling als de Abdijstraat.


Joop de Groot (projectleider gemeente Berheze) en Maarten Kosterman (projectleider fa Akertech ) zijn  aanwezig voor de technische uitleg. Op een groot scherm kan iedereen volgen hoe e.e.a in zijn werk zal gaan. 

Herinrichting
De Nutsbedrijven beginnen met de afkoppeling en aansluiting van de regenwaterriolering in de Mgr.van Oorschotstraat vanaf parkeerplaats bij Restaurant Negen tot café de Zwaan. Bestraten wordt gestart vanaf het eerste gedeelte Abdijstraat/Hoofdstraat.
Er  komen fietsstroken en het zebrapad bij de kerk blijft gehandhaafd, er komt een extra zebrapad bij Hoofdstraat/Abdijstraat voor veiligheid fietsers en voetgangers. De eerste fase zal ongeveer zeven weken in beslag nemen en de tweede fase moet met de bouwvakvakantie opgeleverd worden.

Aanwezigen krijgen ruimschoots de kans om vragen te stellen en er wordt zo duidelijk mogelijk op in gegaan. Zij zullen toch te maken krijgen met overlast en gevaarlijke situaties tijdens de werkzaamheden, want niet iedereen houdt zich keurig aan de regels en zullen sluiproutes kiezen. Er zijn veel zorgen voor met name het vrachtverkeer. Er moet tijdig aan gegeven worden dat de situatie veranderd is, zodat het verkeer een andere route kan kiezen. Op sommige plaatsen kan niet gedraaid worden en zeker niet door vrachtwagens.


Namens de aannemer Van Rosmalen is (toezichthouder gem Berheze) Jos Arts, aanspreekpunt voor bewoners,  maar ook zeker voor de bedrijven die voor de tweede keer getroffen worden door slechte bereikbaarheid van hun zaak. Eerder hadden ze daar al mee te maken met de herinrichting van de Abdijstraat. Om 21.30 uur werd de avond afgesloten en kon er nog even gezellig nagepraat worden.
Tekst: Wilma van Zoggel
Foto's : Rien de Vissr