jeugdkamp_fanfare_2010Ze ogen opvallend fit na een weekend kamp met de jeugd van de fanfare. Stephan Megens en Adco van Oss behoren tot de vaste kern, met nog vier anderen van de werkgroep jeugdkamp. Angela van der Wijst is mee geweest om te koken en om de meisjes te begeleiden. Vanaf 8 tot 21 jaar mogen de meisjes en jongens van het opleidingsorkest en jeugddrumband mee op kamp.


Het is vooral bedoeld om leerlingen aan de vereniging te binden.’’ Als een kind trompet wil leren spelen is dat het eerste jaar vooral thuis oefenen en dan hebben ze nog niet het gevoel dat ze ergens bij horen, aldus Adco’’. Na één jaar les en oefenen  mogen ze een keer in de week een uurtje repeteren in het opleidingsorkest of jeugddrumband .
Vijf jaar geleden dreigde er een tekort aan jeugdleden en zo  ontstond eigenlijk  het idee om een jeugdkamp te organiseren.

Op vrijdag 18 juni vertrok de hele groep met dertien auto’s en één vrachtwagen richting Ommel, een plaatsje op 40 kilometer afstand van Heeswijk. Het eerste jaar gingen ze in totaal met 32 personen en nu zijn dat er maar liefst 64 inclusief leiding. Het thema was dit jaar ‘’Circus’’, met spelletjes enz  en natuurlijk  lekkere pannenkoeken,’’ door Angela gebakken. Zaterdag en zondagmorgen wordt er een uurtje gerepeteerd om zondagmiddag  het kamp af te sluiten met een concert voor ouders en belangstellenden.

Maar het hoogtepunt is toch ieder jaar op zaterdagavond het spel, Wantend. De bedoeling van dit spel is, nadat ze ergens gedropt zijn, om ongeziens terug te komen in het kamp. Dus op tijd wegduiken in de sloot  als ze een lichtje van een fietser of zo zien  Dit levert heel wat spanning op bij de kinderen maar ze vinden het super!
Moe maar voldaan slapen ze als rozen, ‘’ je hebt er geen kind meer aan’’ vertellen de drie lachend.

Na zo’n weekend hebben ze heel wat nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.
Maar een kamp kost geld en daarom zijn ze dankbaar met de diverse sponsoren. De twee hoofdsponsoren zijn de Vrienden van de fanfare die een groot deel van de kosten voor hun rekening neemt en Solupar  BV uit  Berlicum die voor de T-shirts met opdruk zorgt. Dit jaar komt er dus Ommel op te staan.
voor de vijfde keer was het weer een geslaagd weekend!
door:Wilma van Zoggel
Foto’s eigen bijdrage