110821-lvdv-pleinfeest_16Vanmiddag vond de vierde keer in successie het Dinthers Pleinfeest plaats. Het wordt langzamerhand een traditie om op de zondag voordat de basisscholen beginnen een feest op het plein voor het Cultureel Centrum te organiseren. De publieke belangstelling was redelijk goed te noemen. Dit jaar werd tevens de 65e verjaardag van pastor Joost Jansen gevierd.

Op het plein werden diverse optredens afgewisseld met exposities van locale 'bijzondere' ondernemers en organisaties. Zo konden bezoekers kennismaken met de producten van de Petrus Hoeve, die aan de Vorstenbossche weg op duurzame wijze streekproducten ambachtelijk vervaardigd. Ook kon er een typisch Boerenijsje worden gegeten van de Cleefsehoeve aan de Berkenvenseweg, verstrekt ondernemer Rob Juyn informatie over het nieuwe concept Op het Erf, wat vanaf deze zomer wordt uitgebaat aan de Aa-brugstraat. Medewerkers van de Tonnije Hoeve presenteerden het werk van Dichterbij.

Voor de kinderen waren er twee kalfjes en natuurlijk een springkussen. Ook kon de kerktoren worden beklommen.

Voor de inwendige mens werd heel goed gezorgd. De mensen van het Cultureel Centrum zorgden voor de drankjes, waarmee ook de nieuwe overkapping met de prachtige glas-in-loodraampjes dienst deed. Parochianen zorgden voor lekkere pannenkoeken en elders op het plein waren lekker pizza's en andere lekkernijen verkrijgbaar.

Naast al deze activiteiten waren er een keur aan optredens vanmiddag te bewonderen. Zo speelden o.a. de jeugdslagwerkgroepen van Harmonie Sint Servaes, waren er diverse optredens van kinderen, zong kinderkoor Op Maat, was er een optreden van Henk Habraken met het gildekoor en liet ook George Blanken zijn warme klanken over het plein rollen. Koor Amicanto zorgde voor een mooi optreden. DJ Carl praatte de middag aan elkaar en en zorgde tussen de optredens door passende muziek. Tussendoor draaide Gerard Barten aan het Rad van avontuur.

Kortom een gezellige middag, waar pastor Joost Jansen, in aanwezigheid van zijn familie, temidden van de gemeenschap zijn 65e verjaardag vierde. Namens enkele fotografen van Hadeejer.nl bood fotograaf Piet van Helvoort een fotoboek met allemaal foto's van 'pastoor Jansen in actie' aan.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven.