111127-RvH-Sinterklaasdagen-14Gisteren en vandaag zijn er heel veel kleine pietjes geslaagd voor hun Pietendiploma. Bij de Sinterklaas Open Dagen in Kasteel Heeswijk was een groot aantal activiteiten georganiseerd. De kinderen konden een spekje dopen in de chocoladefontijn, meehelpen met pepernoten draaien voor kokpiet en spelletjes spelen in de wapenzaal. Muziekpiet speelde liedjes op de piano die de kinderen konden meezingen. Degenen die dansen leuker vonden, konden bij Danspiet terecht.

Het hoogtepunt was natuurlijk om Sinterklaas te ontmoeten. Hiervoor moesten de aspirant pietjes de pepernoten route volgen in het kasteel. Langs de route waren chocoladeletters verstopt, die samen een woord vormden. Maar het spannendste was natuurlijk de kamer waar je Sinterklaas een handje kon geven! De meeste kinderen moesten vanwege de drukte wel een tijdje wachten, maar dat was het dubbel en dwars waard.

Onderweg naar de uitgang kwam je nog langs de kamer waar je Pakjespiet kon horen snurken; die lag heerlijk te slapen. En keukenpiet had in de keuken een hele tafel volligen met pepernoten en snoep. Eenmaal weer buiten konden de kinderen het paard van Sinterklaas begroeten. Tot slot mochten ze hun welverdiende Pietendiploma in ontvangst nemen.

Tekst en fotografie: Ronald van Hastenberg