111209-phe-10-Rob_Scheepers_2'Er mag gelachen worden' Met deze woorden opende Mathieu Bosch gisteravond de 12e Zin van Bernheze. Het werd een kostelijke avond in Zaal Kerkzicht. Mas Papo, dichter van Bernheze, bracht enige serieuze gedichten met een knipoog.
Marjolijn van Heemstra gaf een beeldende voordracht van haar gedichten.

De taferelen die zij beschreef, gingen echt voor je leven. Vooral haar kerstfeest van demente ouderen kon je helemaal meebeleven. Zangeres en songwriter Sanne van Uden begeleidde zichzelf op gitaar en liet de bezoekers genieten van nummers van o.a. Anouk en ook van haar eigen Engelse nummers.

Taalkenner Wim Daniëls kreeg de volle zaal helemaal los met zijn gedichten als stadsdichter van Helmond en zijn columns uit het radioprogramma Spijkers met koppen. Maar vooral door de manier waarop hij in zijn jeugd de betekenis van dialectwoorden achterhaalde.

Tussendoor deed Marcel van Herpen nog een vergeefse poging om hogere biedingen te krijgen voor de grote fotodoeken uit de 9 kernen van Bernheze-Maasdonk.
Na de pauze gaf tonprater en toptwitteraar Rob Scheepers op onnavolgbare wijze een 'speedcursus twitteren'. Een cursus met een hoge grapdichtheid. Hij twittert vooral om grappen uit te proberen en heeft al meer dan 3000 volgers. Het was weer een bijzonder geslaagde en zelfs leerzame avond.

Tekst en foto's: Piet van Helvoort